Siirry suoraan sisältöön

Kesäbussien arvoitus – mistä löytyy aikataulu?

Pitkin kesää on tullut esiin ongelma, että Lemin linja-autojen kesäaikatauluja ei löydy mistään. Mutta nyt se on ratkaistu ja pistotarkistettu.

Rantasen pikkubussi porhalsi torstaina kello 13.40 Toukkalantien pysäkin ohitse - tismalleen aikataulussa,

Rantasen pikkubussi porhalsi torstaina kello 13.40 Toukkalantien tyhjän pysäkin ohitse – tismalleen aikataulussa,

Kun koulut päättyvät, samalla alkaa uusi bussiliikennevuosi. Maaseudulla se merkitsee usein liikennöitsijöiden vaihtumista ja vuorojen supistumista kesäkaudeksi.

Mutta kuka ajaa ja millä aikataululla, se on ainakin Lemin kohdalla ollut aikamoinen arvoitus. Kun Matkahuolto jokunen vuosi sitten hinnoitteli itsensä ulos pienten firmojen aikataulutuksesta, sen aikataulupalvelu on lyönyt Lemin kohdalla tyhjää.

Maakunnassa toimivien liikennöitsijöiden sivuilta ei tietoa Lemin kesävuoroista löydy, mikä panee arvelemaan, että ne on kokonaan lopetettu. Lemin kunnankaan sivuilla ei ole mitään mainintaa kesän bussilinjoista.

Mutta sitten muistuu mieleen, että edellisen hallituksen aikaan kehiteltiin valtakunnallinen matkustuspalvelu, joka kertoo reitit, kulkuneuvot ja aikataulut ihan mistä tahansa minne tahansa: matka.fi. Ja se toden totta toimii:

Sen reittihaku kertoo, että E. Rantanen Oy ajaa joka arkipäivä kaksi vuoroa Lemiltä Lappeenrantaan ja takaisin. (Tästä ei yhtiö itse vielä toukokuun viimeisellä viikolla osannut minulle kertoa, kun soitin sinne.)

aikataulu2

aikataulu5

aikataulu4

aikataulu3

Huomattavaa on, että palvelun mukaan Lemi on aikataulussa kirkon aidan vieressä tapulin ja kirkon välissä. Siitä on käveltävä 150 metrin matka Toukkalantie 6:n pysäkille vanhan postitalon paikkeille, mikä on vuoron virallinen pysäkki Lemillä.

Palvelun mukaan bussi ajaa suoraan liikekeskuksen ohi ja seuraava pysäkki on Iitiäntiellä Palolan risteyksen jälkeen.

Onko näin, sitä en ole tarkistanut. Viime torstaina istahdin kuitenkin Vanhan pappilan omenapuiden alle kyttäämään varmistaakseni, että palvelu ei puhu palturia. Ei puhunut: tasan kello 13.40 – täsmälleen aikataulussa – Rantasen pikkubussi pyyhälsi ohi tyhjän Toukkalantien pysäkin.

Ennakkotietona kerrottakoon, että kun koulut elokuussa alkavat, Lemin-vuoroja alkaa liikennöidä Eteläpään Liikenne. Ehkäpä ne aikataulut sitten löytyvät useammastakin paikasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *