Siirry suoraan sisältöön

Musiikkijuhlat alkuun komeasti

Lemin musiikkijuhlat soitettiin ja laulettiin käyntiin torstai-iltana. Kirkko täyttyi kuulijoista niin täyteen, kuin se turvavälit huomioon ottaen oli mahdollista.

IMG_3715

Avajaiskonsertissa esiteltiin Ludwig van Beethovenin kolme tyylikautta. Pianosinaatit ”Waldstein” ja ”Kuutamo” tulkitsi Johannes Piirto kuulijoiden ihmetellessä, miten kukaan voi osata ne ilman nuotteja, uppoutua musiikkiin niin kokonaan.

Johannes Piirto

Johannes Piirto

Kuka ei päässyt torstaina Piirtoa kuuntelemaan tai kuullut Kotiseuturatiosta, voi paikata asian sunnuntaina Laululavalla. Tuolloin häntä kuullaan kello 14 alkavassa ilmaiskonsertissa.

Kolmannen tyylikauden tulkki oli musiikkijuhlien toiminnanjohtaja, basso Erik Rousi, joka esitti laulusarjan ”An die ferne Geliebte”.

Erik Rousi myös lausui juhlien avaussanat. Kirkon kolme etummaista penkkiriviä on turvallisuussyistä suljettu pois käytöstä.

Erik Rousi myös lausui juhlien avaussanat. Kirkon kolme etummaista penkkiriviä on turvallisuussyistä suljettu pois käytöstä.

Juhlien suojelija Maarit Kirvessalo-Nurmela kertoi omassa puheenvuorossaan juhlien synnystä vuonna 1983 – omasta ja setänsä Eelis Kirvesmiehen osuudesta siihen, että Lemillä lauletaan ja soitetaan joka kesä.

Maarit Kirvessalo-Nurmela

Maarit Kirvessalo-Nurmela

Tänään kaksi

konserttia

Tänään perjantaina on tarjolla kaksi konserttia. Kello 14 kotiseutumuseon pihamaalla järjestetään säräkonsertti, jossa esiintyvät mezzosopraano Pihla Terttunen, basso Erik Rousi ja pianisti Nicholas Pulkkinen. Konserttiin on vapaa pääsy, ja sen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua säräkeittto/suppilovahverokeittolounalle museolla.

Illalla kello 19 kirkossa kuullaan taas Beethovenia. Kummitus ja arkkiherttua -konsertissa esiintyvät viulisti Jukka Merjanen, sellisti Tuomas Ylinen ja pianisti Justas Stasevskij.

Lippuja konserttiin on saatavissa ovelta kello 18 alkaen. Myös tämä konsertti on kuultavissa suorana Kotiseuturatiosta.

Jukka Merjanen. Kuva: Jaakko Parvala

Jukka Merjanen. Kuva: Jaakko Parvala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *