Siirry suoraan sisältöön

Lemin musiikkijuhlat onnistuivat yli odotusten

 

Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Jonna Imeläinen on enemmän kuin tyytyväinen tämän kesän festivaaliin:

– Kaipuu livemusiikin pariin näkyi vahvasti juhlilla. Esimerkiksi avajaiskonserttimme oli loppuunmyyty, hän kertoo juhlien tiedotteessa.

Johannes Piirto, Erik Rousi ja Pihla Terttunen päättivät juhlat sunnuntaina Laululavalla. Konsertti alkoi sadesäässä. Kuva Lemin musiikkijuhlat/Tarja Lindfors.

Johannes Piirto, Erik Rousi ja Pihla Terttunen päättivät juhlat sunnuntaina Laululavalla. Konsertti alkoi sadesäässä. Kuva Lemin musiikkijuhlat/Tarja Lindfors.

Poikkeusolot ohjasivat voimakkaasti festivaalin suunnittelua, mutta lopputulos oli sangen onnistunut:

– Toki harmittaa, että jouduimme karsimaan ohjelmistoa ja rajaamaan konserttien yleisömäärää, mutta olemme ylpeitä ja iloisia, ettei Lemin musiikkijuhlia tarvinnut perua tänäkään kesänä. Onnistuimme järjestämään laadukkaan ja turvallisen festivaaliviikon. Haluamme tästä kiittää yleisöä, joka piti esimerkillisesti kiinni turvaväleistä konserteissa, Imeläinen kehuu.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi iloitsee, että festivaalin taiteellisesta tasosta ei jouduttu näissäkään oloissa tinkimään:

– Meillä oli huippuesiintyjät, ja löysimme jokaiselle heistä juuri oikean ohjelmiston, minkä ansiosta päästiin kansainväliseen tasoon saakka. Voimme todella olla ylpeitä!

Rousi muistuttaa, että Lemillä pystyttiin tarjoamaan työmahdollisuuksia taiteilijoille, joiden keikkakalenterit ovat olleet pitkään tyhjillään. Hän haluaa kiittää tästä erityisesti kaikkia musiikkijuhlien tukijoita:

– Ilman säätiöiden, kunnan, seurakunnan ja sponsoreiden apua emme olisi näissä oloissa voineet tehdä tämän tasoista festivaalia. Suuret kiitokset myös kaikille mukana olleille vapaaehtoisille ja tietysti yleisölle.

Yleisöltä on tullut järjestäjille runsaasti positiivista palautetta sekä ohjelmistosta että järjestelyistä. Festivaalin tunnelmaa kehuttiin lämpimäksi ja välittömäksi.

Järjestäjien katseet ovat jo siirtymässä ensi kesään, jolle Rousi lupaa entistäkin korkeampitasoista ohjelmaa – sellaista, jota kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin.

Sitä ennen on kuitenkin tarkoitus tarjota nyt ohjelmistosta pois jäänyt Tuhkimo-ooppera Lemin koululaisille.

– Toivomme kovasti, että syksyllä ei ole rajoituksia, jotka estävät oopperan vierailun koulukeskukseen, Jonna Imeläinen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *