Siirry suoraan sisältöön

Miesten Lemistä naisten Lemi?

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että Suomen väestön naisenemmistö vaihtuu 20 vuodessa miesenemmistöksi. Mutta Lemillä käy päinvastoin.

Lemi on vuosikymmeniä ollut miesenemmistöinen kunta, kun samaan aikaan Suomessa on ollut naisia enemmän kuin miehiä.

Miesten osuus on valtakunnassa kuitenkin kasvussa. Nyt heitä on enemmän kuin koskaan. Ja vuoden 2040 tienoilla miehet ovat lukumäärässään ajaneet naisten ohi, ennustetaan HS:n jutussa.

Artikkelin yhteydessä on kuntakohtainen kartta miesten ja naisten suhteesa vuosina 2000–2040. Lemi pitää miesnemmistönsä vielä vuonna 2030 – ja Savitaipale, Luumäki ja Taipalsaari sen jälkeenkin. Vuonna 2030 naisenemmistöinen Lappeenranta on valtakunnan suuntauksen mukaisesti muuttunut sekin miesenemmistöiseksi.

Mutta kun mennään vuoteen 2040, Lemi – toisin kuin naapurinsa – onkin naisenemmistöinen; miesten ”ylivalta” on murentunut.

Mahtaako sillä olla väliä? Hesarin artikkelissa pohditaan miehistymisen merkitystä ja todetaan muun muassa, että miesten lisääntyessä lisääntyy perussuomalaisten kannatus. Pitääkö siis Lemin perussuomalaisten olla nyt huolissaan naisten osuuden kasvusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *