Siirry suoraan sisältöön

Runoilijan onneton rakkaus

Lemin musiikkijuhlien lauantai päättyi kovin lohduttomissa mutta samalla upeissa tunnelmissa, kun baritoni Jusssi Vänttinen ja pianisti Justas Stasevskij tulkitsivat Robert Schumannin Heinrich Heinen runoihin säveltämiä lauluja.

Justas Stasevskij (vas.) ja Jussi Vänttinen Lemin kirkossa.

Justas Stasevskij (vas.) ja Jussi Vänttinen Lemin kirkossa lauantai-iltana.

Heinrich Heinen (1797–1856) rakkauselämä ei runojen perusteella ollut mitenkään onnekasta: liljat, ruusut ja kyyhkyset olivat harvassa, sen sijaan kyyneleet ja kuoleman aatokset vaivasivat tuon tuosta. Jussi Vänttinen eläytyi täysillä lemmenvaivaisen runoilijan myrskyisiin ja joskus jopa tragikoomisiin tuntoihin mitään säästämättä. Justas Stasevskij puolestaan eli pianonsa ääressä milloin herkkiä, milloin rajuja tunnelmia, joita Robert Schumannilla (1810–1856) on mielessä ollut laulusarjoja säveltäessään.

Sunnuntaina

kirkkoon ja laululavalle

Jussi Vänttisen ääntä pääsee kuulemaan vielä sunnuntaina musiikillisessa jumalanpalveluksessa kirkossa kello 10.

Musiikkijuhlat päättävässä ilmaiskonsertissa Laululavalla kello 14 kuullaan mezzosopraano Pihla Terttusta, basso Erik Rousia ja pianisti Johannes Piirtoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *