Siirry suoraan sisältöön

Kotiseutuyhdistys sai Lemin kellon

Lemin kunta kiitti Lemin kotiseutuyhdistystä sen tekemästä arvokkaasta työstä ja antoi sille Lemin kellon. Kello luovutettiin lauantaina kesätorila.

Kellon vastaanottivat kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko (vas.), sihteeri Eija Kuitto ja Kotiseuturation toimittaja Juha Junnonen (oik.). Palkinnon ojensivat Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kati Buuri. Kuva: Markku Peutere.

Kellon numero 12 vastaanottivat kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko (vas.), sihteeri Eija Kuitto ja Kotiseuturation toimittaja Juha Junnonen (oik.). Tunnustuspalkinnon ojensivat Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Okko ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kati Buuri. Kuva: Markku Peutere.

Lemin Kotiseutuyhdistyksen toiminta on laaja-alaista. Se perustuu lemiläiseen kotiseutu-rakkauteen ja pitää perinteitä yllä yhteisöllisesti, palkinnon perusteluissa todetaan.

Kirkonkylällä sijaitseva museo on toiminnan keskus: Särätuvan pitopalvelut, Pirtapuodin paikalliset käsityöt ja Ssavusaunan löylyt ovat esimerkkejä taatusta lemiläisestä tuote- ja palvelutarjonnasta.

Maalaismarkkinat vetävät vuosittain museoalueelle runsaasti kuntalaisia, kesäasukkaita ja naapurikuntien väkeä. Jopa koronakesänä 2020 toimintaa on pystytty järjestämään varotoimet huomioon ottaen.

Kotiseutuyhdistyksen Kotiseuturatio on Lemin alueella taajuudella 95,2 Mhz kesäaikana kuuluva radio-ohjelma, jota on voinut kuunnella myös internetin välityksellä missä vain. Lemin kesäajan tapahtumat on saatu näin tiedoksi pitkälti yli Lemin kuntarajojen.

Erityiskiitoksen Lemin kunta antaa huhti-toukokuun aikana tapahtuneen Lemin korona-alkuajan radiotoiminnan, koronaration, lähetysten hoitamisesta kolme kertaa viikossa. Koronatiedotusta saatiin välitettyä hyvin sellaisiinkin koteihin, joissa tiedonkulkua ei hoideta verkkosivujen välityksellä. Samalla kodeissaan karanteeninomaisissa olosuhteissa ohjeiden mukaisesti olevat riskiryhmiin kuuluvat kuntalaiset kuulivat mielenkiintoisia Juha Junnosen tekemiä haastatteluita. Näin saatiin kotiarkeen vähän elävää kotiseudun elämää vaikka itse ei kodin ulkopuolelle uskaltautunutkaan.

Lemin Kotiseutuyhdistys ry on monessa mukana, ja sen tapahtumia monet odottavat vuosi toisensa jälkeen. Lemin kunta kiitti nyt aktiivista yhteistyökumppaniaan Lemin Kotiseutuyhdistys ry:tä. Yhdistys on ”Lemin kello” -tunnustuksen edellyttämällä tavalla tehnyt Lemiä tunnetuksi ja toiminut kunnan parhaaksi ansiokkaalla tavalla, palkintoa perustellaan.

Lemin kello -tunnustuspalkintoa on myönnetty vuodesta 2000 alkaen yhteensä 11 kappaletta yksityishenkilölle tai yhteisölle kunnanhallituksen harkinnan ja päätöksen perusteella. Kellon aiemmista saajista suurin osa on ollut yksityishenkilöitä, mutta saajajoukkoon kuuluvat myös Stam1na vuonna 2007 ja Lemin kirkkokuoro vuonna 2011.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *