Siirry suoraan sisältöön

Olavi Punkka on Kylätoiminnan tiennäyttäjä

Etelä-Karjalan kylät ry. palkitsee lemiläisen Olavi Punkan Kylätoiminnan tiennäyttäjä. Punkka on Iitiän-Remusen kyläyhdistyksen puheenjohtaja.

Olavi Punkka

Olavi Punkka


Kylätoiminnan tiennäyttäjät ovat kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä, jotka ovat pitkäaikaisella panoksellaan olleet kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Olavi Punkka on asunut Iitiän kylällä koko ikänsä. Hän on omalla aktiivisella otteellaan ollut vaikuttamassa kyläyhteisön kehittymiseen.

Kylän vapaa-ajan keitaaksi on muodostunut Monttupuisto. Vanhaa soramontun pohjaa ryhdyttiin talkoilla määrätietoisesti raivaamaan, rakentamaan ja varustamaan kyläläisten yhteiseen käyttöön. Punkka on aktivoinut nuoria ideoimaan sekä toteuttamaan niitä. Lisäksi mukaan on saatu lapsiperheet.

Monttupuistossa on tällä hetkellä frisbeegolfrata, kuntorata, laavu ja kuntoportaat. Punkka toimii myös monissa muissa alueen yhdistyksissä. Olavi Punkalle myönnetään tunnustus ansiokkaasta sekä pitkäaikaisesta kylätoiminnan edistämisestä ja asuinympäristön kehittämistoiminnasta.

Olavi Punkkaa muistetaan lauantaina 26.9. kello 13.00 Iitiä-Remusen laavulla. Tilaisuudessa vierailee myös XV Valtakunnallinen kylähullu Jukka Naukkarinen.

Pia Pöllönen Savitaipaleelta

Vuoden Maaseututoimija

Etelä-Karjalan Maaseututoimija 2020
 on Pia Pöllönen Savitaipaleelta. Vuoden Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä.

Pia Pöllönen on perustanut yrityksensä Ruohonjuuritaso vuonna 2016. Sen toimialoina ovat kanien kasvatus, kanituotteiden jalostus sekä myynti sekä avomaavihannesten viljely ja myynti. Yritys sijaitsee Savitaipaleen Heituinlahdessa.

Pöllönen on kehittänyt ennakkoluulottomasti lihakanituotantoa Suomessa. Lisäksi hän on kehittänyt itse kaneille sopivan rehun, jolle on hankkinut myös tehdasvalmistajan. Pia Pöllöselle myönnetään tämä tunnustus innokkaasta, tuloksellisesta ja innovatiivisesta suomalaisen yritystoiminnan sekä maaseudun kehittämisestä.

Pia Pöllöstä muistetaan lauantaina 26.9. klelo 10.00 Savitaipaleella ravintola Sahramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *