Siirry suoraan sisältöön

Syntymäniemen leirikeskuksen myyntiä vauhditetaan

Neljä vuotta myynnissä ollut Syntymäniemen leirikeskus Lemillä ei ole löytänyt ostajaa. Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti selvityttää rakennusten purkukustannukset.

Leirikeskus on ollut vuosia käyttökiellossa ja päässyt huonoon kuntoon.

Leirikeskus on ollut vuosia käyttökiellossa ja päässyt huonoon kuntoon.Kuva on viime huhtikuultta.

Huonokuntoisten rakennusten purkaminen saattaisi vauhdittaa Syntymäniemen kauppoja, kirkkoneuvosto päätteli. Myös alueen pilkkominen osiin voisi tuoda ostajia. Sitä on konsulttiselvityksenä selvitelty. Tähän asti sitä on myyty kokonaisuutena.

Syntymäniemen leirikeskuksen alue käsittää kaikkiaan 16,6 hehtaaria metsämaata ja rantaa. Alueella on noin 4.000 neliötä rakennusoikeutta. Kunnan vahvistamassa yleiskaavassa se on määritelty matkailuun käytettäväksi.

Alueella on muistoja sodan aikaisesta parakkikylästä. Yhden parakin sokkelia on käyetty osittain päärakennuksen kivijalkana. Päärakennuksen suunnitteli arkkitehti Juha Leiviskä vuosina 1965-1966. Leiviskän töistä kertovassa Suomen rakennustaiteen museon julkaisussa vuodelta 1999 todetaan, että talo on myöhemmin tehdyin erilaisin muutoksin täysin tuhottu.

Viime vuodet talo on ollut luonnon armoilla.

Viime vuodet talo on ollut luonnon armoilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *