Siirry suoraan sisältöön

Yksinäisten sydänten kerho kokoontuu Tapiolassa

Miten sujui parinmuodostus 1970-luvulla, kun Tinderiä ei ollut. Vai sujuiko? Se nähdään lokakuun 24. päivästä alkaen Lemillä, kun nuoriseura esittää uutuusnäytelmänsä Yksinäisten sydänten kerho.

Keskeisissä rooleissa nähdään muiden muassa Liisa Junnonen ja Arto Heimonen.

Keskeisissä rooleissa nähdään muiden muassa Liisa Junnonen ja Arto Heimonen.

Jukka Itkosen näytelmässä vuodelta 1977 kumppania etsitään kirjeenvaihdon kautta. Leevi (Arto Heimonen) ei tahdo muuta uskaltaakaan. Sen sijaan Pollu (Arto Penttilä) tekeytyy Leeviksi ja ehtii Hilman (Liisa Junnonen) luo ennen Leeviä.

Tiedossa on siis suhdesoppaa, jota hämmentää myös Hilman kotiapulainen Sirkka (Liisa Haiko). Kumman miehen pauloihin Hilma lankeaa, kenet Pollu ja Leevi lopulta haluavat, sitä saadaan Tapiolassa jännittää ja nauraa pitkin talvea, jos vain koronavirus ja  AVI sallivat.

Liisa Haiko nähdään Sirkan roolissa.

Liisa Haiko esittää kotiapulainen Sirkkaa.

 

Näytelmän ohjaa Sami Sivonen, yhden välivuoden jälkeen. Sivonen sanoo etsineensä näytelmää, joka soveltuu Lemin näyttelijäkaartille. Ikääntyneemmän polven lempi ei jokaisessa näytelmässä leisku, mutta tässä kyllä.

– Siinä on myös kivoja vanhoja sanontoja ja fraaseja, rikasta kieltä, hän kiittää.

Leeviä esittävä Arto Heimonen muistetaan viimeksi Miljoonavailinki-näytemästä viiden vuoden takaa.

– Neljä näytelmää jäi väliin työesteiden takia, mutta nyt taas pääsin mukaan harrastamaan, hän kertoo.

Liisa Junnonen on tuttu useimmista Lemin näytelmistä, mutta nyt rooli on tavanomaista isompi. Repliikkien opettelemisessa riittää puuhaa yötä myöten, hän tunnustaa.

Liisa Haiko ja Arto Penttilä ovat kaksi muuta pääosien esittäjää, minkä lisäksi näyttämöllä nähdään Helmi Heinilä, Maija Hyväri, Jussi Sinkko ja Pentti Kauppi.

Ohjaaja Sami Sivonen ja kuiskaaja Marjo Rüster harjoituksissa Tapiolassa keskiviikkona.

Ohjaaja Sami Sivonen ja kuiskaaja Marjo Rüster harjoituksissa Tapiolassa keskiviikkona.

 

Viime keväänä nuorisoseuran näytäntökausi katkesi kaksi viikonloppua ennenaikaisesti, kun koronavirus otti pääosan. Nyt uuteen näytelmäkauteen valmistaudutaan toiveikkaasti, mutta samalla varotoimet huomioon ottaen.

– Turvaväleistä pidetään kiinni ja katsojia otetaan vain sen verran kuin ne sallivat, vakuuttaa Lemin nuorisoseuran johtokunnan puheenjohtaja Jaana Sinkko.

Nuorisoseuran johtokunta  seuraa tilannetta ja päättää tarvittavista toimenpiteistä sen mukaan.

Lippuvarauksia näytelmään otetaan jo vastaan. Jaana Sinkko korostaa, että lipun varaamisessa ei ole riskiä, sillä lippu maksetaan vasta näytöksen aikaan. Varatessa otetaan yhteystiedot ylös, jolloin mahdollisista peruutuksista ja muutoksista voidaan ilmoittaa varaajalle.

Syyskauden näytösten ajat on jo lyöty lukkoon. Tarjolla on ensi-ilta lauantaina 24. lokakuuta ja yhdeksän muuta näytöstä lauantaisin ja sunnuntaisin. Kaikki ovat kello 14 alkavia päivänäytöksiä. Tarkat ajat löytyvät Nuorisoseuran omilta sivuilta.

Lippuvarauksia ottaa vastaan Leena Uski numerossa 050 514 3753.

Korjattu Leena Uskin puhelinnumero klo 17.56.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *