Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto kahta mieltä, jätettiinkö eriävä mielipide vai ei

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli maanantaina oikaisuvaatimusta, joka koski talouspäällikkö Tiina Lavikan jättämää eriävää mielipidettä edellisessä kokouksessa tehtyyn myrskytuhojen korvaamispäätökseen.

Kirkkoneuvoston jäsenet Elma Mikkola ja Juha Mielikäinen jättivät oikaisuvaatimuksen, jossa he toteavat, että pöytäkirja ei vastaa kokouksen kulkua pykälän 189 osalta. Pöytäkirjaan on lisätty eriävä mielipide, jota ei kokouksessa, heti päätöksen jälkeen, ilmoitettu. Myöskään puheenjohtaja ei todennut eriävän mielipiteen jättämistä ja liittämistä pöytäkirjaan.

Kokouksen jäsen tai esittelijä voi eriävän mielipiteen jättää, mutta se on ilmoitettava heti päätöksen jälkeen, ei vasta pöytäkirjassa, he perustelevat.

Kirkkoneuvoston enemmistö oli sitä mieltä, että eriävä mielipide oli kokouksessa ainakin hiljaisesti lausuttu. He hyväksyivät neuvoston puheenjohtajan, kirkkoherra Lea Karhisen muutetun päätösesityksen, joka vastasi Anni Kilpiän tekemää eitystä: ”Kirkkoneuvosto käsitteli oikaisuvaatimuksen ja totesi sen aiheettomaksi. Talouspäällikkö ei ollut pyytänyt puheenvuoroa, mutta puheenjohtaja totesi eriävän mielipiteen ääneen, tosin niin hiljaa, etteivät kaikki sitä kuulleet.”

Sitä ennen Anu Karhu oli esittänyt, että kirkkoneuvosto käsittelee oikaisuvaatimuksen ja korjaa pöytäkirjan oikaisuvaatimuksen mukaisesti kokouksen kulun mukaiseksi. Se ei saanut kannatusta.

Olavi Pikkarainen esitti, että kirkkoneuvosto käsittelee oikaisuvaatimuksen ja toteaa, että oikaisuvaatimus on aiheeton.
Urho Kärmeniemi kannatti.

Kun Kari Pettinen, Marjukka Ahtiainen ja Erja Ässämäki kannattivat Anni Kilpiän vastaesitystä, Olavi Pikkarainen veti esityksensä pois.

Elma Mikkola ja Juha Mielikäinen eivät esteellisinä ottaneet osaa asian käsitelyyn.

Anu Karhu jätti asiasta eriävän mielipiteensä, ja nyt puheenjohtaja totesi, että päätöksestä on jätetty eriävä mielipide, joka toimitetaan kirjallisena. Pöytäkirjaan merkitty mielipide kuuluu: ”Oikaisuvaatimus on aiheellinen. Kokouksessa talouspäällikkö Tiina Lavikka ei pyytänyt puheenjohtajalta puheenvuoroa, eikä jättänyt päätöksestä eriävää mielipidettä. Puheenjohtaja kirkkoherra Lea Karhinen ei todennut, ei edes hiljaa, että päätöksestä olisi jätetty eriävä mielipide. Eriävää mielipidettä ei voi jättää pyytämättä puheenjohtajalta puheenvuoroa.”

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *