Siirry suoraan sisältöön

Puhelimella löytyy seuraa

Lemiläisiä ikäihmisiä lähestytään kirjeellä, jottei kukaan jäisi tahtomattaan yksin.

Lemin kunta, Eksote ja HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke lähestyvät kaikkia 80 vuotta täyttäneitä lemiläisiä kirjeellä, jossa kerrotaan Eksoten puhelinystävätoiminnasta. Kirjeen mukana lähetetään myös ikäihmisen kannalta tärkeät puhelinnumerot avun ja tuen tarjoajista.

Ikäihmisten kokema yksinäisyys on lisääntynyt entisestään koronatilanteen pitkittyessä, kun erilaisia kohtaamisia ja ryhmä- ja harrastustoimintoja on jouduttu merkittävästi rajoittamaan. Erillään olon ja eristäytymisen keskellä tarvitaan iloa ja kannustusta antavia hyvän mielen yhteydenottoja. Näitä yhteydenottoja tarjoaa Eksoten koulutetut vapaaehtoiset puhelinystävät.

Eksoten puhelinystävät soittavat säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa juttukaveria kaipaaville ikäihmisille. Puhelinystävän kanssa voi jutella kaksin sovittuna aikana itselleen mieluisista asioista.

Halutessaan ikäihminen voi rupatella myös toisten ikääntyneiden kanssa pienissä puhelinryhmissä, joita vapaaehtoinen puhelinystävä ohjaa. Muut ryhmän jäsenet voivat olla eri puolilta Etelä-Karjalaa. Puhelinryhmissä voidaan pitää esimerkiksi pieniä tietovisoja, muistella menneitä tai vain jutella kuulumisia. Puhelinryhmä sopii hyvin henkilölle, joka on luonteeltaan sosiaalinen ja tutustuu mielellään uusiin ihmisiin.

Toiminta on ikäihmiselle täysin maksutonta ja mahdollista vaikka tavallisella lankapuhelimella. Kaikki Eksoten puhelinystävät ovat koulutettuja ja keskustelut heidän kanssaan luottamuksellisia.

Juttukaveria kaipaavat ikäihmiset voivat ottaa yhteyttä Eksoten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin Riia Karelsiin, puh. 040 139 0366 tai riia.karels(at)eksote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *