Siirry suoraan sisältöön

Kunnanhallitus esittää uuden viran perustamista

Lemin kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kuntaan perustetaan uusi hallintosihteerin virka. Hallitus äänesti esityksestä.

Viran perustamisen taustalla ovat kunnan hallintopalveluissa tehdyt muutokset. Talous- ja hallintojohtajan sekä keskusarkistonhoitajan virat on lakkautettu ja on perustettu hallinnon asiantuntijan virka. Hallintopalvelut hoitavat keskitetysti myös sivistys- ja teknisen lautakuntien päätösten valmistelut ja täytäntöönpanot. ATK-tukihenkilö siirtyy Meita Oy:n palvelukseen liiketoimintasiirron mukana. ATK-tukihenkilöltä jää kunnan työnä hoidettavaksi eräitä työtehtäviä, kuten mm. ennen siirtoa voimassa olevan leasinglaitteiden sopimusseuranta sekä puhelimiin liittyvät tehtävät.

Kunnanjohtaja oli esittänyt, että hallintopalveluiden toimialalle perustetaan hallintosihteerin virka, jonka tehtäviin kuuluu tietosuojavastaavan tehtävät. Hallintosihteeri ja hallinnon asiantuntija vastaavat yhdessä keskitetyistä hallinnon arkipäivän asioiden hoitamisesta. Hallintosihteerin vastuulle tulee myös ATK-tukihenkilön siirtymisen myötä leasingasioiden yms. seuranta.

Kunnanjohtajan mukaan hallinnon asiantuntija pystyy tällä työjärjestelyllä keskittymään asiakirjahallinnan työtehtäviin ja tiedonhallintalain edellyttämien muutosten eteenpäin viemiseen.

Hallintosihteeriltä ei edellytetä korkeakoulututkintoa. Sen sijaan edellytetään riittävää kunnallishallinnon tuntemusta ja työkokemusta, ymmärrystä erilaisista kunnassa käytettävistä tietojärjestelmistä sekä tietosuojavastaavan tehtävän hoitamiseksi riittävää koulutusta, kunnanjohtaja esitti.

Kunnanjohtajan esityksen mukaisesti hallintosihteerin virka kuuluu hallintopalveluiden toimialalle ja sen täyttämisestä vastaisi toimialajohtaja eli kunnanjohtaja.

Kunnanhallituksessa käydyn keskustelun kuluessa Mervi Rings (kok.) esitti, että hallintosihteerin virkaa ei perusteta tässä vaiheessa. Juha Mielikäinen (kok.) kannatti Ringsin esitystä.

Käydyssä äänestyksessä myös Lasse Nisonen (ps.) oli Ringsin vastaesityksen kannalla. Kunnanhallituksen keskustalaisten Kati Buurin, Anu Karhun, Jarkko Ovaskaisen ja Heikki Taipaleen kannattaessa kunnanjohtajan esitystä se tuli päätökseksi, ja uuden viran perustamista esitetään kunnanvaltuustolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *