Siirry suoraan sisältöön

Sankarittarille-festivaali toteutuu turvallisesti

Lemin musiikkijuhlien kesän 2021 ohjelmiston teemana ovat Sankarittaret. Juhlaviikon ohjelmaan kuuluu neljä maksullista konserttia.

Festivaaliviikon avaa torstai-iltana 29.7. Tosca, malliesimerkki Puccinin rakastamista vahvoista, mutta traagisista naishahmoista. Nimiroolin tulkitsee Wienissä asuva huippusopraano Evgenia Dushina, joka laulaa osan nyt ensimmäistä kertaa ja kertoo odottavansa kovasti esiintymistä Lemillä.

– Rooli on helppo oppia siinä mielessä, että se on niin tuttu. Mutta samalla on haastavaa puhdistaa korvansa aiemmista tulkinnoista, jotta voi luoda omansa, Dushina pohtii.

Evgenia Dushina. Kuva Nelya Adgdeeva.

Muissa rooleissa nähdään Marika Hölttä, Joska Lehtinen, Erik Rousi, Markus Suihkonen, Matti Turunen, Akseli Vanamo ja Kalle Virtanen. Kapellimestarina toimii Tatu Erkkilä. Esitys toteutetaan ilman kuoroa ja kamariyhtyeen säestyksellä.

Perjantai-iltapäivän Mysterium-konsertissa pianisti Irina Zahharenkova tarjoaa kuulijoilleen konsertin verran yllätyskappaleita.

Illan kamarimusiikkikonsertti Suurten taiteilijoiden muistolle on hatunnosto kahdelle säveltäjäsankarille, Ruth Crawford Seegerille ja Amy Beachille. Konsertissa kuullaan myös Tšaikovskin legendaarinen Pianotrio a-molli op. 50. Illan taiteilijoina ovat viulisti Essi Höglund, pianisti Kirill Kozlovski ja Lemin musiikkijuhlilla taiteellisena johtajanakin toiminut sellisti Martti Rousi. Yleisradio tallentaa molemmat perjantain kirkkokonsertit radioitavaksi myöhemmin.

Martti Rousi. Kuva Nikoilaj Lund.

Sunnuntaina 1.8. festivaalin päätöskonsertissa Kirsi Rissanen & turkulaiset kuullaan kattaus kevyttä ja klassista pilke silmäkulmassa, kun Jalkosalmen lavan estradille nousevat sopraano Kirsi Rissanen, tenori Joska Lehtinen, baritoni Akseli Vanamo, bassobaritoni Erik Rousi ja pianisti Nicholas Pulkkinen.

Tuttuun tapaan ilmaistakin ohjelmaa on runsaasti. Perjantaina nähdään Mozart särällä -lounaskonsertissa kotiseutumuseon pihamaalla. W. A. Mozartin oopperamusiikkia tulkitsevat baritoni Akseli Vanamo ja pianisti Nicholas Pulkkinen.

Lauantaina tarjolla on laululavakarkelot, oman konsertti Vanamokodin palvelutalon asukkaille sekä lapsille suomalaissäveltäjä Cecilia Damströmin kaksikielinen seikkailuooppera Vickan & Väinö.

Sunnuntain musiikillisessa jumalanpalveluksessa esiintyy baritoni Akseli Vanamo ja urkurina toimii Lemin musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Jonna Imeläinen. Perjantain lounaskonsertti ja lauantain Vanamokodin konsertti kuullaan myös Lemin Kotiseuturatiossa.

Sekä perjantaina että lauantaina järjestetään lisäksi viihteelliset ravintolakonsertit, joissa nähdään kaksi eteläkarjalalaisyhtyettä, Bandit Queens sekä Kirsi Rissanen & Marttyyrit, joiden molempien esiintymiset jouduttiin koronarajoitusten vuoksi viime kesänä perumaan.

Lemin musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi on luottavaisella mielellä festivaalin toteutumisen suhteen koronatilanteesta huolimatta:
– Viime vuonna onnistuimme järjestämään juhlat vastuullisesti rajoitusten mukaisesti ja uskomme, että tänä vuonna onnistumme vähintään yhtä hyvin. Ihmiset todella kaipaavat konsertteihin, ja tarve tapahtumille kesällä 2021 on varmasti vielä viime kesääkin suurempi.

Festivaalin ohjelmisto on suunniteltu niin, että konsertit on mahdollista toteuttaa melko tiukkojenkin kokoontumisrajoitusten puitteissa, ja varasuunnitelmia on viimevuotiseen tapaan laadittu toteutuksen sopeuttamiseksi erilaisiin tilanteisiin.

Lemin musiikkijuhlien liput tulevat myyntiin toukokuussa.

Takempaa tietoa ojelmistosta löytyy Musiikkijuhlien verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *