Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen Olkkolassa talkoiltiin

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Entiseen malliin Olkkolan kasvoja kohotettiin sopivasti vapun ajan rientoja silmällä pitäen.

Mirjami Jurvanen oli kutsunut kansaa kokoon pesemään satoja ikkunaruutuja, muokkamaan ja laittamaan kukkapenkkejä kuntoon. Pusikoita siivottiin ja nurmikoita haravoitiin melkoisella joukolla. Olipa paikalla mootorivoimaakin, tässä Jurvasen traktorilla siirrellään siivottuja risukoita jo melko täydelle lavalle pois vietäviksi.

Juomia oli kartanon eteen varattu talkooväelle, tässä juomataukoa pitää lappeenrantalainen Topi Komppa,

Kuvaan pyysin myös talkoitten nuorimpiin kuuluvaa ahkeroitsijaa, mutta hän siirtyi juomatölkkinsä kanssa kauemmas, valmiina uusiin koitoksiin.

Rantaa kohti kulkiessani huomasin haravan varressa hymyilevät herrasmiehet, tällä kertaa haitaritta Heikki Hytti kaverinaan Jaakko Kultanen.

Ja kun hetken eteenpäin kuljin aloin jo epäillä, että liikkeellä ovat kaikki Savitaipaleen musikantit, kun  huomasin rinteessä iloisen punaisiin pukeutuneet Terttu Kultasen ja Pirkko Mattilan, äskettäin stipendillä palkitun avantouimarin, ihan mestarisnaisen!

Ja tavoitinhan samaan kuvaan vielä kaksi tärkeää miestä, vasemmanpuoleinen äsken juomatauolla tavattu Topi Komppa kehui komppaavansa viereessään seisovaa Tommi Naakkaa tässä Olkkolan uudessa tulemisessa, hänen mielestään asusta näkee, kuka tässä on pomo.

Aika hyvin oli talkooporukkaa liikkeelle saatu, mukavaa kun kartano saadaan hengittämään ja elämään arvoistaan aikaa, suunnitelmiin palaillaan varmaan vielä

Mäntyperän eukon matka jatkui toisenlaisiin talkoisiin samalla, kun tämä työväki alkoi kerääntyä sisätiloihin, ruokapatojen ääreen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *