Siirry suoraan sisältöön

Anu Talka suojelee Lemin musiikkijuhlia

Vastikään Lappeenrannan kulttuurijohtajaksi valittu Etelä-Karjalan Liiton kehittämispäällikkö . lemiläislähtöinen Anu Talka on lupautunut torstaina käynnistyvien Lemin musiikkijuhlien suojelijaksi.

Anu Talka. Kuva Etelä-Karjalan liitto.

Talka iloitsee siitä, että kulttuuritapahtumia voidaan nyt pitkän tauon jälkeen jälleen järjestää:

– Korona-ajan jälkeen meillä on tarve ja ilo kokoontua yhteen nauttimaan kulttuurielämyksistä. Toivon, että ihmiset osallistuisivat nyt paljon tarjolla oleviin tapahtumiin. Pandemiassa positiivista on ollut se tapa, miten ihmiset ovat auttaneet ja tukeneet toisiaan. Olisi hienoa, jos tämä uusi yhteisöllisyys näkyisi tässäkin – kokoonnutaan yhdessä kulttuurin ääreen ja saadaan alalle uusi liikkeellelähtö, toteaa hän juhlien tiedotteessa.

Lemin musiikkijuhlien kesän 2021 avajaiskonserttina torstaina kuultava Tosca on myyty lähes loppuun. Yleisömäärää on tänäkin vuona koronaturvallisuuden vuoksi rajoitettu, joten täpötäynnä kirkko ei silti ole. Teoksen nimiroolissa kuullaan Wienissä asuvaa huippusopraano Evgenia Dushinaa. Muissa rooleissa laulavat mm. Joska Lehtinen, Erik Rousi, Matti Turunen ja Kalle Virtanen.

Muihin maksullisiin konsertteihin lippuja on tarjolla vielä hyvin, myös ovelta. Pianisti Irina Zahharenkovan Mysterium-konsertissa kuullaan kolme teosta, joiden nimet paljastetaan yleisölle vasta konsertin jälkeen kotiseutumuseolla särälounaan äärellä. Perjantai-iltana kirkossa nautitaan kamarimusiikista viulisti Essi Höglundin, pianisti Kirill Kozlovskin ja sellisti Martti Rousin johdolla. Sunnuntain päätöskonsertissa Jalkosalmen lavalla on lupa halutessaan laittaa vaikka jalalla koreasti. Viihteestä vastaavat vuoden 1988 tangokuningatar, sopraano Kirsi Rissanen sekä turkulaistähdet Joska Lehtinen, Erik Rousi, Akseli Vanamo ja Nicholas Pulkkinen.

Ilmaiseen ohjelmatarjontaan kuuluvat perjantaina kotiseutumuseon pihamaalla järjestettävä lounaskonsertti, lauantaiaamupäivän laululavakarkelot, lauantai-iltapäivällä Tapiolassa nähtävä lastenooppera Vickan & Väinö sekä sunnuntain musiikillinen jumalanpalvelus. Lisäksi perjantai-iltana nähdään Ravintola Jehussa eteläkarjalalaisyhtye Bandit Queens ja lauantaina Kouvon baarissa nautitaan tangosta Kirsi Rissasen ja Marttyyrit-yhtyeen tahtiin.

Yleisön ja esiintyjien terveys on tänäkin vuonna järjestäjille ensisijaisen tärkeää:

–Viime vuonna loistavasti toteutunut koronaturvallisuus on prioriteettimme numero yksi tänäkin kesänä, taiteellinen johtaja Erik Rousi vakuuttaa.

Lemin musiikkijuhlien koko ohjelma ja liput osoitteesta leminmusiikkijuhlat.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *