Siirry suoraan sisältöön

Harjoitusten kautta kohti musiikkijuhlia

Lemin kirkon täytti keskiviikkona joukko innostuneita laulajia ja soittajia, jotka harjoittelivat Toscan aarioita. Ooppera aloittaa Lemin musiikkijuhlat torstaina.

Harjoitusten jölkeen Evgenia Dushina, Erik Rousi ja Akseli Vanamo ehtivät iltatorille letuille.

– Wonderful (suurenmoista), kiitti Toscan roolin laulava sopraano Evgenia Dushina ensitunnelmiaan Suomesta ja Lemiltä. Wienissä asuva taiteilija saapui sunnuntaina Saksasta.

Baritoni Akseli Vanamo on puolestaan turkulainen, joka on työskennellyt Saksassa.

– Vuosi 2020 oli kieltämättä raskasta aikaa. Berliinissä koronarajoitukset olivat varsina tiukat. Nyt onneksi on alkanut olla esiintymistilaisuuksia.

Lemin musiikkijuhlat on ensimmäinen festivaali, jolla Vanamo korona-aikana esiintyy. Lemillä hän urakoikin sitä enemmän: neljän päivän aikana kuudessa konsertissa.

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Erik Rousi aloittaa niinikään laulu-urakkansa torstaina. Hän iloitsee siitä, että juhlat on tänäkin vuonna saatu järjestettyä ja avajaiskonsertti on myyty loppuun jo etukäteen.

– Täyttä kirkkoa ei tänäkään vuonna ole voitu myydä, mutta enemmän kuin viime vuonna. Esiintyjissäkin on pitänyt tehdä karsintaa. Orkesteria ei ole, mutta taitavan pianistin (Kirill Koslovski) ja urkujen (William Häggblom) avulla kirkkoon saadaan orkesterin tuntu, hän sanoo.

Tosca on myyty loppuun, mutta kirkossa on tarjolla kaksi muuta konserttia perjantaina, ja Jalkosalmen lavalla päätöskonsertti sunnuntaina. Niihin kaikkiin on vielä lippuja saatavilla.

Lapsille on tarjolla ilmaista oppeeraa lauantaina Tapiolassa. Ilmaisantiin kuuluvat myös perjantin lounaskonsertti kotiseutimuseolla, perjantai- ja lauantai-iltojen baarikeikat, lauantain torikarkelot ja sunnuntain musiikillinen jumalanpalvelus. Lisäksi Vanamokodin asukkaat ja henkilökunta saavat ihan oman konsertin.

Muskiikkijuhlien ohjelma löytyy tarkemmin täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *