Siirry suoraan sisältöön

Kaksi erilaista näyttelyä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Erilaisia toki, mutta monen ihmisen yhteistyöllä aikaansaatuja. Helteisenä torstaina Savitaipaleen Helmen pihaan rullasivat jälleen vanhat  – ja monet uudemmatkin autot. 

Yrittipä sinne sekaan muutama katsojakin, sillä parkkipaikkaohjeet olisivat saaneet hiukan selvemmät olla. Varsinainen paikka urheilukentän tietämillä jäikin melko tyhjäksi, sen sijaan Peltoinlahdentie toimi parkkina kymmenille autoille. Ja Helmen pihassa kimmelsi ja kiilsi mitä upeimpia menopelejä, pienen pienistä valtaviin bensasyöppöihin maantiekiitäjiin.

Yksi erikoisimmista oli takuulla tonnien painoinen kauttaaltaan raudasta rakennettu, ruosteen ruskea, joka tunnustikin aatetta ”I love Rust”.Mäntyharjun tiellä tuo saisi ees-taas ajellakin, jospa näillä roiskeläpilla kuopat tasautuisivat, raskaista kettingeistä rakennetuilla.

Äänimerkittä ei tämä kaara kulje! Rakentamisessa on käytetty myös runsaasti piikkilankaa ja eripaksuisia harjateräksiä (kuva 0203), enkä ymmärrä millä konstilla tuo lavan rautainen suojus nostetaan ylös.

Penkki autossa on kuitenkin ilman piikkulankaa, ihan mahtava punainen sohva, autoon on myös asennettu opetuspolkimet! Vastaantulijat varokoot, toiseksi jää, jos liian lähelle tuppaa. 

Tokihan rivistöissä komeilevat myös hehtaariautot, valtavat laivat, jotka eivät huomaamatta liikenteesäkään jää.

Tyyliin sopivaa melkomoisen rajua rokkia soittivat Kuolimos Piraates, jotka olivat saaneet Taipalsaarelta karaoke-emäntä Pian solistikseen.

Sopikin sekä musiikkiin että porukkaan  mitä parhaimmin!  Jäätelö maistui, samoin Ikosen makkarat, letut ja kahvit. Eikä crossipyöriääkään paikalta puuttunut!

Välipalaksi kahden näyttelyn väliin laitan kuvan Savis Optiikan pihasta, johon Jaakko Selin oli ripustanut tarjolle uskomattomia helleasuja, saattoi eukonkin kassissa jokunen lähteä. Ja taustalla oli saatavilla monenlaisia hoitotuotteita, hellehattujakin  paikalta löytyi. (kuva 0220)

Hellettä pakoon kannattaa mennä Gellariaan (Peltoinlahdentie 11), sen viileydessä on vielä auki huippuhieno harrastetaiteilijoitten näyttely. Vapaaehtoista kannatusmaksua odottelee ovipielessä totinen eukkonen

ja heti siinä seinällä on upeita muotokuvia, ja mielenkiintoinen sarja ompelukuvia,

ja kauempana tämän eukon todella hurmanneita akvarelleja.

Hienon hienoja ja taidokkaita puutöitä, hopeakoruja ja löytyypä täältäkin sieltä Kontusta, melkein rajalta yhden Kultasen (Anitta) hyvin venäläisvaikutteisia ylen koristeellisia  kollaaseja. Tätä näyttelyä ei kannata missata, vaikka helle nyt hellittäisikin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *