Siirry suoraan sisältöön

Lemin hallitus- ja puheenjohtajapaikat jaettu

Lemin puolueryhmät pääsivät sopuun uuden valtuustokauden hallitus- ja puheenjohtajapaikoista. Muutosta nykyiseen ei tullut kuin henkilötasolla.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valitaan elokuussa kokoomuksen Juha Mielikäinen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi keskustan Ritva Laurikainen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten Lasse Nisonen.

Kunnanhallitukseen keskusta saa edelleen neljä paikkaa. Hallituksen puheenjohtajaksi tulee Anu Karhu ja jäseniksi valitaan Jarkko Ovaskainen, Jarmo Tölski ja Nina Värtö.

Kokoomuksen Mervi Ringsistä tulee hallituksen varapuheenjohtaja ja Esa Makkosesta jäsen.

Hallituksen seitsemännen paikan saa sosialidemokraattien Antti Junni.

Hallituksen varajäsenistä ei vielä ole tehty sopimusta, ryhmien yhteisiä neuvotteluja vetänyt Jarmo Tölski kertoo.

Kun tällä valtuustokaudella tasaväkiset perussuomalaiset ja sosialidemokratit vuorottelivat kunnanhallituksen ja valtuuston varapuheenjohtajan paikan kanssa, uudella kaudella yhden paikan voittanut sosialidemokratit saa pitää hallituspaikkansa koko kauden, ja perussuomalaiset pääsevät pöydän ääreen varapuheenjohtajuuden kautta.

Lautakuntien ensimmäiset puheenjohtajat on myös jo päätetty: teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi tulee Petteri Holopainen keskustasta, sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi Veli-Pekka Okko kokoomuksesta ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi Matti Tapanainen keskustasta.

Tekninen lautakunta on ollut tällä kaudella keskustan johtama, samoin sivistyslautakunta, jonka puheenjohtajuus siirtyy nyt kokoomukselle. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan nuija siirtyy perussuomalaisilta keskustalle.

– Neuvottelut poliittisten ryhmien välillä käytiin hyvässä konsensus-hengessä. Kolme kertaa kokoonnuimme yhteen, Tölski selvittää.

Lemin kuntavaalien äänikuningas, omalla listallaan valtuustoon päässyt Jussi Stoor jää ilman hallitus- tai puheenjohtajapaikkaa.

Paikkajaot sinetöidään elokuussa kokoontuvassa uudessa kunnanvaltuustossa.

Juttua korjattu 20.7. kello 11.22 nykyisen sivistyslautakunnan puheenjohtajuuden osalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *