Siirry suoraan sisältöön

Kunnanvaltuusto valitsi hallituksen ja lautakunnat

Lemin kunnanvaltuusto valitsi maanantaina puheenjohtajat, uuden kunnanhallituksen sekä lautakunnat ja edustajat. Valinnat tehtiin yksimielisesti poliittisten ryhmien keskenään tekemän sopimuksen mukaisesti.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi yhden vuoden toimikaudeksi valittiin Juha Mielikäinen (kok.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Ritva Laurikainen (kesk.) ja toiseksi varapuheenjohtjaksi Lasse Nisonen (ps.).

Kunnanhallitus valittiin kahden vuoden toimikaudeksi. Sen puheenjohtajaksi valittiin Anu Karhu (kesk, henkilökohtainen varajäsen Tarja Husu-Tuuliainen), varapuheenjohtajaksi Mevi Rings (kok, Sari Papinniemi), jäseniksi Jarkko Ovaskainen (kesk, Petteri Holopainen), Nina Värtö (kesk, Tuula Konttinen), Jarmo Tölski (kesk, Henri Taipale), Esa Makkonen (kok, Arto Penttilä) ja Antti Junni (sd, Sonja Laitinen).

Myös lautakunnat valittiin kahden vuoden toimikaudeksi.

Sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Veli-Pekka Okko (kok, Tuomas Kiljunen), varapuheenjohtajaksi Jarkko Ovaskainen (kesk, Mika Junnikkala), jäseniksi Tiina Sihvo (kok, Liisa Kihlström kd), Henri Taipale (kesk, Panu Ovaska), Tuula Konttinen (kesk, Heli Kärmeniemi), Kaisa Ala-Outinen (sd, Marja Värtö) ja Jari Kahelin (sd, Ilari Helen ps).

Tekniseen lautakuntaan valittiin puheenjohtajaksi Petteri Holopainen (kesk, Jouni Punkka), varapuheenjohtajaksi Arto Penttilä (kok, Esa Makkonen), jäseniksi Ritva Laurikainen (kesk, Heli Kärmeniemi), Tarja Husu-Tuuliainen (kesk, Nina Värtö), Mika Junnikkala (kesk, Henri Taipale), Paula Tuomi (kok, Sari Papinniemi) ja Juho Hirvi (sd, Oskari Kymäläinen).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaksi valittiin puheenjohtajaksi Matti Tapanainen (kesk, Samu Savolainen), varapuheenjohtajaksi Seppo Talka (ps, Veli-Matti Rajantie), jäseniksi Taru Rikula (kesk, Heli Kärmeniemi), Paula Tuomi (kok, Jari Joenperä) ja Eila Olkkonen (kd, Marja Värtö sd).

Keskusvaalilautakunta valittiin neljän vuoden toimikaudelle. Lautakuntaaan valittiin puheenjohtajaksi Heli Sairanen (kesk), varapuheenjohtajaksi Sari Papinniemi (kok), jäseniksi Oskari Kymäläinen (sd), Eila Olkkonen (kd) ja Jussi Stoor (sitoutumaton). Varajäsenet sijalletulojärjestyksessä ovat Ilari Helen, Hannu Hakonen, Jari Kinnunen, Liisa Kihlström, Tiina Sihvo, Anneli Lattu ja Milja Nikamaa.

Etelä-Karjalan maakuntavaltuustoon jäseneksi valtuusto valitsi Sonja Laitisen (sd, varalle Antti Junnin).

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän valtuustoon valittiin jäseniksi Nina Värtö (kesk, Ritva Laurikainen) ja Juha Mielikäinen (kok, Esa Makkonen).

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän valtuustoon valittiin jäseneksi Jarkko Ovaskainen (kek, Petteri Holopainen).

Lappeenrannan seudulliseen ympäristölautakuntaan jäseneksi valittiin Tuula Konttinen (kesk, Tarja Husu-Tuuliainen).

Kiinteistötoimitusten uskotuiksi miehiksi nelivuotiskaudeksi valittiin Petteri Holopainen, Henri Taipale ja Tarja Husu-Tuuliainen keskustasta, Esa Makkonen ja Sari Papinniemi kokoomuksesta, Sonja Laitinen ja Jari Kahelin sosialidemokraateista, Liisa Kihlström kristillisdemokraateista sekä Lasse Nisonen ja Seppo Talka perussuomalaisista.

Käräjäoikeuden lautamieheksi neljäksi vuodeksi valittiin Jari Joenperä (kok.). Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisin neuvottelukuntaan valittiin jäseneksi Jarmo Tölski (kesk, Jarkko Ovaskainen).

Savitaipaleen sivistyslautakuntaan valittiin jäseniksi Veli-Pekka Okko (kok, Tuomas Kiljunen) ja Tuula Konttinen (kesk, Heli Kärmeniemi).
Etelä-Karjalan pelastuslautakunnan varajäseneksi valittiin Petteri Holopainen.

Kunnanvaltuuston kokousten suhteellisten vaalien vaalilautakuntaan valittiin puheenjohtajaksi Jarkko Ovaskainen (kesk, Nina Värtö), varapuheenjohtajaksi Mervi Rings (kok, Veli-Pekka Okko) ja jäseneksi Antti Junni (sd, Sonja Laitinen).

Kunnanvaltuusto päätti muuttaa kokousten alkamisajankohdaksi kello 18 kunnanhallituksen ehdotuksen aiempien valtuustojen kello 19:n sijaan. Muutosta esittivät Mervi Rings (kok) ja Jussi Stoor (ston) ja Antti Junni kannatti. Äänestyksessä kumpikin kellonaika sai kymmenen ääntä, jolloin puheenjohtaja Juha Mielikäisen kello 18:lle antama ääni ratkaisi.

Tasalukema äänestyksessä mahdollistui, kun valtuutettu Lasse Nisonen (ps) oli poissa kokouksesta, eikä paikalla ollut myöskään varajäsen Ilari Helen.

Juttua korjattu 24.8. kello 10.56. lautakuntien toimikautta koskien. Tarkastuslautakuntaa lukuunottamatta lautakuntien kaksivuotinen toimikausi oli käytössä jo viime valtuustokaudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *