Siirry suoraan sisältöön

Eläkeläiset lauloivat uudistuneessa Olkkolassa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen eläkeläiset olivat saaneet tällä kertaa vieraita naapurikunnan puolelta, ja  kylmähkö syyssää muutti pihalaulajaiset valoisan kartanon salin puolelle.

Liekö vanhan kartanon kuvittellut kummitukset tai haamut tehneet tepposet Mäntyperän eukon kunnottomalle kameralle, kun se ei suostunut antamaan sen paremmin salamaa kuin zoomiakaan, mutta aavistuksen mukavasta laulutuokiosta kenties näistäkin saa.

Tällä kertaa mukana oli monen monta mestariakin, tässä kuvassa (kuva 0255) laulaa komealla äänellään meidän oma Juhani Loukkola oikeassa reunassa, ja vastapäätä Liisa Kuivanen.

Molemmat ovat piirin karaokemestareita, ja odottavat tulevia finaaleita. Vierailijoista muutaman vuoden takainen  finaalit aikoinaan selättänyt karaokemestari Arto Halonen tunnelmoi  Heikki Hytin säestyksellä upeasti.

Omat finalistit lauloivat myös solisteina, ja oliha se Terttu Kultanenkin mestarillisesti laulattamassa porukkaa. Ilmankos koko talo raikui, kun me kaikki halusimme äänemme kuuluviin… miten lie onnistunut yläkerrassa meneillään oleva kokous…

Olkkolan Hovissa tapahtuu paljon 

Kun nyt kerran haamukameran kanssa paikalla olin, kyselin, jos paikkaa yhdessä vetävät herrat joutaisivat kertomaan jotain menneestä kesästä ja tulevasta talvesta. Pyysivät odottamaan pikku hetken, ota vaikka kahvia, tilaukset pitää tehdä just nyt… kuvassa vasemmalla johtaja Tommi Naakka, oikealla Hovin puolta hoitava Topi Komppa.

Lopulta istahdettiin kaikessa rauhassa, ikäänkuin ei mitään kiirettä minnekään olisi, eteisaulan upeisiin pehmeisiin nojatuoliin.

Kun kysyin, eikö herroja pelota tarttua tähän hommaan, jota niin moni on yrittänyt, niin myöntävät, että luultavasti tähän sellaista tiettyä hullunrohkeutta tarvitaan, mutta vakaasti uskovat onnistuvansa. Kesä on ollut tapahtumineen hyvä, hotellin puoli on ollut enimmäkseen täynnä, ja tulevaisuudessa on lupa majottaa yläkertaankin asukkaita.

MiniGolf-rata on valmis, ja pakohuone kiinnostaa kovin, erikoisesti keski-ikäisiä ihmisiä! Mäntyperän eukko ei oikein ole perilla koko asiasta, pakohuone kuulostaa omissa korvissa paremminkin turvapaikalta, jonne mennään pahaa pakoon, mutta tämä onkin jotain aivan muuta! Sieltä pitää yrittää pois tietyn ajan kuluessa! Entäs jos tämä eukon kuviakin hämärtävä aave, haamu tai kummitus lötyykin tuosta huoneesta!

Koronapeikkohan se jo kesällä keikutteli hovin suunnitelmia, paljon tapahtumia piti perua ohjeitten taas tiukentuessa, monet juhlat ym. Ruokailijoita kävi ihan mukavasti, saattoihan helleaikaan kokoontua porukallakin ulkoterassille syömään.

Lokakuulla uskotaan luovan hulluuden taas puhkeavan kukkaan. Mielessä on taidenäyttelyt, konsertit , illallistanssiaiset, runoillat, kokoukset ynnä muut. Joulukin on jo suunnitteilla, tämä on pitkäjänteistä hommaa.

Sopivasti sattumalta tapaan pihassa myös Onnenhevosten Anna Mennolan, joka on 24-vuotiaan suomenhevosensa Metten kanssa Olkkolan suunnitelmissa tiukasti mukana.

Joulupukkikin on jo varattu, ja voi olla, että nuorempiakin hummia kartanon mailla nähdään.

Paljon puhetta herättänyt Camping-alue on todella pessyt kasvonsa. Hämmästyin miten nopeasti muutos on tapahtunut, ja miten kaunis paikasta tulee,kun nurmi alkaa vihannoida. Eikä ne puutkaan sentään ihan kaikki kaatuneet – toivottavasti nämä loputkin pysyvät pystyssä,kun myrskytuulet riehuvat asuntovaunujen yllä.

On ollut todella hyvä huomata, että niin monet suuret suunnitelmat on todella jo toteutettu, ettei tässä seisota pelkkien haaveitten päällä. Ja jos vielä saadaan Olkkolan ystävät ry pohjaksi ponnistaa, niin mikä ettei. Olkkola voi todellakin lopultakin puhjeta arvoiseensa kukkaan.

Jonkinlaista pohjaa tulevalle antaa myös yrittäjien paikallisuus, onhan Naakka syntynyt Suomenniemellä, varpaat on Kuolimossa pesty, ja molemmat miehet ovat Lappeenrannasta tänne siirtyneet.

Hovikokkina kauhan varressa häärää Nina Tuomisto, ja vastaanotossa  Anne Pesari. Muuta työväkeä palkataan tarpeen vaatiessa.

Olkkolan aukiolo talviaikana on hiukan muuttunut, se on auki ti-to klo 11-19, ja pe-la klo 11-21. Lounasta tarjotaan ti-la klo 11-14, ja à la carte ti-to klo 11-18.30, sekä pe-la klo 11-20. Tilauksesta muinakin aikoina.

Mäntyperän eukko toivoo menestystä hankkeelle, jospa nyt on jo Olkkolan vuoro loistaa Kuolimon Helmenä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *