Siirry suoraan sisältöön

130-vuotias järjesti itselleen hienot juhlat

Lemin 130-vuotias kirkkokuoro piti sunnuntaina konsertin merkkivuotensa kunniaksi. Kuoroa juhlimaan tuli puolen kirkkkosalin verran väkeä.

Konsertin jälkeeen kirkkoherra Lea Karhinen ja kanttori Jonna Imeläinen kukittivat kuorolaiset. Kukan sai muiden muassa kuvassa hymyilevö sopraano kuoron puheenjohtaja Anja Muukka.

Konsertissa kuultiin kuoron vanhempaa ja nykyistä ohjelmistoa, kolmen kuoronjohtajan johtamana: Jonna Imeläisen (2015-), Seija Tapanaisen (1985-2011) ja Kari Pettisen (2011-2015). Urkumusiikista vastasi Joutsenon ja Lappeenrannan Lemillä asuva kanttori, urkutaitelija Toni Pussinen.

Jonna Imeläistä kuultiin myös laulajana: duettona Seija Tapanaisen kanssa sekä yksinlaulua Toni Pussisen kanssa. Myös yleisö pääsi mukaan yhteisiin virsiin.

Konsertin jälkeen naapurikuorot Sammonlahdesta, Taipalsaarelta ja Lemiltä onnittelivat kuoroa. Savitaipaleen kirkkokuoro on nyt 99-vuotias, Taipalsaaren kirkkokuoro 100-vuotias.

Onnitteluja kuoro sai myös yksityisiltä, muiden muassa Lemin entiseltä kirkkoherralta Erkki Lintuselta ja opettajana Lemillä toimineelta Reino Tuomiselta.

Kuorossa bassoa laulava Markku Sinkko sai juhlassa 30-vuotisansiomerkin.

Kuoroon kuuluu tätä nykyä 19 laulajaa: sopraanot Sirkka-Liisa Haiko, Sirkku Heimonen, Kaija Hämäläinen, Marjaana Jäkälä, Laura Kontunen, Tuija Muukka, Anja Muukka ja Liisa Taipale, altot Anneli Lattu, Eija Mielikäinen ja Ritva Virtanen, tenorit Leo Suomalainen ja Veikko Tapanainen sekä bassot Esko Buuri, Matti Huttunen, Markku Sinkko, Heikki Uski ja Kari Pettinen. Juhlakonsertti pidettiin vajaamiehityksellä, kun kaikki eivät päässeet mukaan.

Kuoro harjoittelee torstaisin Lemin kirkkopiirin väistötilassa ja ottaa mielellään mukaan uusia laulajia.

Muutamia kuvia sunnuntain juhlasta:

Juhlan alussa kuoro lauloi urkuparvelta.
Toni Pussinen esitti urkuimprovisaation virrestä 627 (Elämä murheen laaksossa), minkä aikana Seija Tapanainen johdatti kuoron veisaten alakerran penkkeihin.
Jonna Imeläinen johtamassa kuoroa.
Jonna Imeläinen lauloi Toni Pussisen pianosäestyksellä.
Kari Pettinen johtamassa kuoroa.
Kuoron johtajat ja säestäjä saivat kiitoskukat kirkkoherra Lea Karhiselta.
Kanttori ja kuoronjohtaja Jonna Imeläinen kukitti puolestaan kuorolaisia.
Savitaipaleen kirkkokuoro toi onnitteluina ison kukkakimpun, jonka kuoro sitten ojensi johtajalleen Jonna Imeläiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *