Siirry suoraan sisältöön

Katiska & Krumeluuri sai tontut liikkeelle

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen tori oli melko hiljainen, ja soppateltan karvahattuherra mietiskeli, tuliko pystytettyä teltta väärään paikkaan. Toki siihenkin lopulta nälkäisiä osui, mutta paloaseman aukion ympärille oli muodostunut pienimuotoinen joulutori.

Ensimmäiseksi hipsuttelin jäistä kulkuväylää katsomaan Katiskan ja Krumeluurin satumaailmaa.

Heti sisään päästyäni herttainen tonttutyttö tuli hymyillen vastaan herkkukorin kanssa, ja pakkasen purema vieras opastettiin glögipöydän ääreen. Isommat tontut auttoivat kaupanteossa, paketoivat ostoksia lahjapakkauksiin ja touhusivat Mari-emännän kanssa  hymysuin.

Koko myymälä on täynnä oikein joulupukin aarteita, värikkäitä kylpytakkeja, mekkoja, liinavaatteita ja ah, niitä satumaisia astioita.

Löytyypä sieltä niitä  pyöreitä lakritsamakeisiakin, aina uusia ja ihmeellisiä makuelämyksiä. Tähän satumaailmaan astututtuaan saattaa käydä kuten Mäntyperän eukolle. Kotona oli päättänyt, ettei sorru mihinkään mitä ei tarvitse… vaan arvaas kuinka kävi! Niinkuin ei olisi ikkunan takana tarpeeksi tiaisia, niin ihan väkisin näppeihin tarttui ihana lautasliinateline, ja nyt ikkunan sisäpuolella soma talitiainen pitää lautasliinat hyvässä järjestyksessä!

Seuraavaksi lähdin katsomaan Turun Anjan ihania nypäläystöitä Käsityöasemalle,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *