Siirry suoraan sisältöön

Säkniemen kesäkodin aitta puretaan

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto päätti keskiviikkona, että Savitaipaleen Säkniemen huonokuntoinen majoitustila, nk. poikien nukkuma-aitta puretaan.

Kirkkoneuvosto oli käsitellyt majoitustila-asiaa lokakuun kokouksessaan ja todennut, että poikien nukkuma-aitta on erittäin huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen nykytoimintoja ajatellen. Kun ensi kesänä Säkniemessä järjestetään neljä rippileiriä, majoitustilojen on oltava kunnossa. Savitaipaleen kunta on myöntänyt aitalle purkuluvan. Kirkkoneuvosto valtuutti talouspäällikön kilpailuttamaan urakoitsijat purkua tekemään.

Kirkkovaltuusto päätti nyt, että majoitustila puretaan. Esityslistalla päätösesitys oli monikkomuodossa: ”Kirkkovaltuusto päättää, että Säkniemen kesäkodin majoitustilat puretaan”. Tässä muodossa päätös myös kirjattiin pöytäkirjaan. Se tarkoittaisi myös tyttöjen majoitustilojen purkamista, mistä ei liene kuitenkaan kyse.

Kirkkovaltuusto äänesti luottamushenkilöiden palkkiosäännön muutoksista. Äänin 12-7 se hylkäsi kirkkoneuvoston tekemän muutosesityksen, että alle 30 minuutin kokouksista ei maksettaisi kokouspalkkiota.

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan strategian vuosille 2022-2026. Esityslistan mukaan strategia sisältää Taipaleen seurakunnan mission, vision, arvot ja strategiset tavoitteet. Lisäksi strategiassa on kerrottu, millainen Taipaleen seurakunnan toimintaympäristö on ja mitä se tarkoittaa seurakunnan kannalta.

Mitä strategia sisältää ja miä se seurakuntalaisille tarkoittaa, ei kuitenkaan esityslistalla tai pöytäkirjassa kerrota, ja liittettä, josta asia selviäisi, ei seurakunta ole pöytäkirjan yhteydessä julkistanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *