Siirry suoraan sisältöön

Vilkas päivä Savitaipaleen paloasemalla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

”Pelastuslaitos pelastaa aina”, tuumasi Esa Viiru ja ojensi oikein logolla varustetut muistiinpanoväineet omansa hukanneelle toimittajan plantulle. Siinäpä tuota ihmetteli jäisessä viimassa hurjan näköistä välineistöä , kun näppärä nuoriso-osasto jo antoi pelastusnäytöstä ihmisen pelastamisesta auton alta.

Kaapo Parkkima ja Aleksi Viiru ovat varmasti tehneet tätä harjoitusta ennenkin, niin kätevästi tuo kävi. Toinen nostaa autoa tunkilla, ja toinen ujuttaa alle ”turvaportaat”, ja sitten vain uhri vedetään varovasti alta pois.

Ihan uutta tekniikkaakin on mukana, kymmenkunta palomiestä on jo koulutettu dronen käyttäjäksi, tässä pilottina on  Heikki Pylkkö.

Drone tarvitsee ihan oikean helikopterikentän, ja näytöltä sitten voidaan katsoa onnettomuuden kokonaiskuvaa. Tässä onnettomuusautoa pannaan palasiksi merkkikohtaisen suunnitelman mukaan mahtavilla leikkureille, kuvat ovat maasta ja ilmasta.

Kylkeä aukaisevat Topias Viiru ja Tero Kekki, ja nuoriso auttaa jälleen työntämällä tukea auton alle… Esa Mäkelä hääräsi opastamassa, ja Vihtorikin pyöri innokkaana mukana. Jonkunlainen sukuvika palokuntalaisuus taitaa olla, muistiinpanovihkoon ilmestyi myös Ilona Viiru!
 
Ajatelkaas miten hurjaa tuo ihmisen autosta pelastaminen onkaan, automerkki on tunnettava, jotta tietää mistä voi sisään mennä enempää vahinkoa tekemättä. Vaikka auto palaisi on pelastajan maltettava mielensä ja pidettävä omastakin turvallisuudesta huoli. Ihan helposti ei peltiä) leikata vaikka millainen kiire olisi. Pelastusharjoitukset ovat hyvin tärkeitä, vahingon sattuessa avun tulee lähteä selkärangasta, silloin ei enää harjoitella. Hyvää joulunalusaikaa kaikille pelastajille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *