Siirry suoraan sisältöön

Kellotapulivalitus käsiteltiin mutta hylättiin

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto otti itseoikaisuna käsittelyyn viimeksi käsittelemättä jättämänsä Lemin kellotapulin käyttökieltoa koskeneen oikaisuvaatimuksen. Nyt kirkkoneuvosto hylkäsi valituksen.

Kellotapulin huonokuntoisista luukuista oli kokouksessa käytettävissä valokuvat, kirkkoneuvosto totesi.

Petteri Holopaisen ja Jarmo Tölskin tekemä oikaisuvaatimus jätettiin marraskuun 22. päivän kokouksessa käsittelemättä, kun sen katsottiin saapuneen myöhässä. Määräajan laskemisessa oli kuitenkin tapahtunut ilmeinen laskuvirhe ja oikaisuvaatimus olisi pitänyt käsitellä, asian valmistelija talouden asiantuntija Marko Varjonen ja esittelijä kirkkoherra Lea Karhinen totesivat nyt neuvostolle.

Niinpä oikaisuvaatimus otettiin nyt itseoikaisuna käsittelyyn. Esittelijä esitti nyt sen hylkäämistä, sillä päätöstä tapulin sulkemisesta ei tehty kuulopuheiden perusteella, vaan siltä pohjalta, että ”seurakunnan kiinteistömestari Jori Parkkima oli käynyt paikan päällä tutustumassa Lemin kellotorniin ja hän oli kokouksessa rakennusalan ammattilaisena kertomassa kellotapulin kunnosta sekä näytti paikan päältä ottamiaan kuvia mm. kellotapulin tornin huonokuntoisista luukuista”.

Esittelijän mukaaan ”Jarmo Tölskin ja Petteri Holopaisen tekemälle oikaisuvaatimukselle ei löydy minkäänlaisia laillisuus- tai tarkoituksenmukaisuusperiaatteen mukaisia perusteita ja näin ollen oikaisuvaatimus tulee hylätä”. Näin kirkkoneuvosto nyt myös päätti. Neuvoston jäsen Teemu Kemppainen olisi lisännyt päätökseen tekstin, että kunnan rakennustarkastajalta pyydetään lausunto jatkotoimia varten, mutta ei saanut sille kannatusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *