Siirry suoraan sisältöön

Kirkkovaltuusto: Lemin seurakuntatalon purku pois investointisuunnitelmasta

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto teki yhden muutoksen kirkkoneuvoston esittämään kolmen vuoden toimintasuunnitelmaan: yksimielisesti se poistatti siitä maininnan Lemin seurakuntatalon uudisrakennuksesta ja nykyisen purkamisesta.

Seurakuntatalosta tehdään ensi vuonna hankesuiunnitelma.

Jukka Hirven esityksestä ja Anu Karhun ja Eila Olkkosen kannattamana investointisuunnitelmasta muutettiin seurakuntatalon uudisrakennuksen hankesuunnitelma pelkäksi hankesuunnitelmaksi ja poistettiin kokonaan maininta seurakuntatalon purkamisesta.

Hankesuunnitelma olisi pitänyt tehdä jo tänä vuonna, mutta se jäi tekemättä. Tälle vuodelle oli siihen varattu 100.000 euroa, nyt uudessa investointisuunnitelmassa määräraha ensi vuodelle on 150.000 euroa. Vanhassa suunnitelmassa ei itse rakentamiseen ollut varattu rahaa ollenkaan, nyt suunnitelmassa on 500.000 euroa vuodelle 2023.

Tältä vuodelta siirtyneitä hankkeita on useita muitakin. Lemin kirkon sisäreremontin kuntotutkimus jan korjaustarpeiden selvitys jäi tekemättä, mutta on nyt vuoden 2022 ohjelmassa 100.000 euron määrärahalla. Itse remonttia tehdään vuonna 2023 ja 2024. Määrärahat ovat 600.000 euroa ja 100.000 euroa.

Lemin kellotapulin korjauksen piti tapahtua tänä vuonna, mutta se siirtyi ensi ja seuraavaksi vuodeksi. Ensi vuodelle rahaa varattiin 200.000 euroa, seuraavalle 50.000 euroa. Suunnitelman mukaan tapulin ulkovuoraus uusitaan ja mahdolliset lahovauriot rungossa korjataan. Luukut joko korjataan tai uusitaan. Myös kellonsoittotekniikka on tarkoitus uusia.

Hautaustoimen konehankintojen 25.000 euron määräraha jäi tänä vuonna käyttämättä, ja samansuuruinen on nyt ensi vuoden budjetissa.

Taipalsaaren hautausmaan konesuojaan varattiin ensi vuodelle 25.000 euroa. Toimintasuunnitelmassa todetaan, että se piti rakentaa jo tänä vuonna; vuoden takaisella listalla sitä ei kuitenkaan ollut.

Säkniemen leirikeskuksen poikien majoitusaitan purkamiseen ja väistötilan perustusten rakentamiseen on ensi vuodelle varattu 45.000 euroa. Samalla aloitetaan keskustelu leirikeskuksen tulevaisuudesta ja käyttötarpeesta. Kuntotutkimus ja korjaustarpeiden selvitys tehtiin tänä vuonna.

Kokonaan uusia investointikohteita ovat Kuukanniemen seurakuntatalon, Savitaipaleen siunauskappelin ja Taipalsaaren siunauskappelin huopakattojen uusiminen (50.000 euroa), Taipalsaaren kirkon rännien sulanapitokaapeleiden uusiminen (10.000 euroa) ja hautausmaiden puiden kaato (25.000 euroa). Kaikki nämä on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *