Siirry suoraan sisältöön

Kunnanjohtaja ennustaa hyvää vuotta Lemille

Vuosi 2022 on hyvä vuosi Lemille ja lemiläisille, uskoo kunnanjohtaja Kati Rekola, 48, perehdyttyään kuukauden ajan Lemin kunnan asioihin.

Kati Rekola on johtanut Lemin kuntaa joulukuun alusta lähtien.

Uskonsa hyvään ja menestyksekkääseen tulevaisuuteen Kati Rekola perustaa kunnanviraston ”mahtavaan työyhteisöön” ja lemiläisten yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemisen meininkiin.

Pienikin kunta voi menestyä, on hän nähnyt edellisissä työpaikoissaan Lounais-Suomessa.

– En olisi edes hakenut Lemille, jos en uskoisi että pienet menestyvät. Siihen on uskottava.

Tulevaisuus on kaikissa kunnissa jossain määrin arvoitus, kun sote-uudistus astuu voimaan vuonna 2023.

– Se on iso muutos kuntien asemaan, mutta ennakoitavuus varmasti sen myötä paranee – yllättävät lisälaskut vähenevät, Rekola sanoo.

Aiempi kokemus eri kunnista osaltaan teki myös sen, että mikään ei Lemillä ole päässyt yllättämään. Paitsi ehkä ihmisten helppo lähestettävyys ja välittömyys, johon Varsinais-Suomessa ei juurikaan törmää.

– Siellä ihmiset harvemmin tulevat juttelemaan tuntemattomille, Turussa syntynyt ja Turusta Lemille muuttanut kunnanjohtaja sanoo.

Korona-aika on tosin tehnyt sen, että lähempää tuttavuutta lemiläisten kanssa ei juurikaan ole voinut tehdä, ei edes kaikkien kunnan toimipaikkojen. Aika on kulunut Vanhan pappilan yläkerran virkahuoneessa asioihin ja asiakirjoihin perehtyessä.

Ne kertovat muun muassa, että päättynyt vuosi oli Lemin kunnalle taloudellisesti kohtuullisen hyvä.

– Tilinpäätöksestä on tulossa todennäköisesti ylijäämäinen Eksoten lisälaskusta huolimatta. Kertynyttä alijäämää se ei tietenkään riitä kattamaan, Rekola toteaa.

Valtuuston hyväksymä ensi vuoden talousarviokin on ylijäämäinen, joten pala palalta miinukselta ollaan nousemassa.

Strategian kimppuun

Kati Rekolan keskeinen työ alkavalla vuodella on kunnan strategian päivittäminen, isojen suuntaviivojen vetäminen ja tavoitteiden asettaminen yhdessä valtuutettujen ja kuntalaisten kanssa.

– Kunnanjohtajan työ näin pienessä organisaatiossa ei kuitenkaan voi keskittyä yksin isoihin linjohin tai joihinkin kokonaisuuksiin, vaan eteen tulee monenkokoisia ja -tasoisia tehtäviä, hän muistuttaa.

Työn ohella jatkuu asettautuminen Lemille ja lemiläiseksi. Kati Rekola muutti Turusta yhdessä ensimmäistä luokkaa käyvän tyttärensä kanssa. Yhdeksäsluokkalainen tytär tutustui myös Lemiin ja ihastui; hänkin aloittaa kevätlukukauden Lemin koulukeskuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *