Siirry suoraan sisältöön

Seurakunta on musiikillisesti hellinyt kansaa


Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Koko joulukuun alun sää on ollut ihanan jouluinen, tällaisia aamuja Mäntyperälläkin näki muutamia.

Ja kun illan pimeässä suunnisti kultaiseen kotikirkkoon kauneimpia joululauluja laulamaan, edessä odotti tällainen Herran huone.

Tällä kertaa kirkkoa ei voitu täyttää koronan takia täyteen, mutta kaikki me jotka mahduimme saimme laulaa sydämen kyllyydestä ihanan joulun jokaiseen mieleen. Kai-Jussi Jankeri pianon kanssa laulatti, Hanna Kilkkinen haasteli kuuleville, Laura Kaskenpää ja Päivi Vainikka viittomakielellä laulujen tarinat kertoivat. Ihana hetki oli, kun etupenkissä istuneet viittomakieliset perheet nousivat ja menivät alttarin laitamalla esittämään ”Maa on niin kaunis” -laulun tällä visuaalisesti kauniilla kielellään… Mäntyperän eukko yritti pysyä viittomissa mukana, mutta tyytyi sitten laulamaan omalla kielellään.

Yksi joulukuun mieleenpainuvista hetkistä oli Katjan ja Antin konsertti, ja siinä nimenomaan tämä upea esitys, Finlandia.

Ja paljon vanhoja hienoja muistoja herätti myös Timo Kuutti, joka konsertoi viime lauantai-iltana Aino Juntusen säestäessä pianolla. Tässä kuvassa Aino on soittimen takana piilossa, mutta penkissä oikealla istuu Timon vaimo Riitta, joka kulki aina miehensä mukana kaikissa tapahtumissa, Mäntyperälläkin Virkiöitä virkistämässä.

Oli ihana kuunnella silloin  tätä pariskuntaa, kun Timon kitaran säestyksellä lauloivat kahdenmaan kansalaisesta tai taivas sylissäni ja muita kauniita lauluja. Huono kuulo on suuri ongelma laulamisessa, vaan niin oli näihinkin ongelmiin konstit keksitty. Laulajalle oli tärkeää, että hänellä oli takanaan kaksi vahvistinta, jotta hän kuulee oman äänen, näin ymmärsin. Pitkän matkan Laukaalta asti olivat tulleet meitä vanhoja tuttuja ilahduttamaan, ja saman matkan aikoivat vielä yöllä ajaa takaisin kotiin.

Vielä on monenlaista musiikillista hetkeä tarjolla, jos vain tautitilanne sallii kokoontumiset. Kannattaa pitää kaikki mahdolliset varokeinot voimassa, jotta saisimme tavata toisiamme ja  nauttia joulun ajan mukavista yhteisistä hetkistä. Hyvää alkavaa jouluviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *