Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto hakee avustusta tapulin korjaukseen

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti hakea Kirkkohallitukselta avustusta Lemin kellotapulin korjaukseen. Avustusta on mahdollista saada jopa 80 prosenttia korjaukskustannuksista.

Kellotapuli on odottanut korjausta jo vuosia ja on nyt käyttökiellossa.

Kirkkohallitukselta haetaan kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon tarkoitettua avustusta. Sitä on mahdollista saada kohteisiin, jotka otka on suojeltu kirkkolain, rakennusperinnön suojelulain tai asemakaavan perusteella. Lemin kellotapuli on suojeltu sekä kirkkolain että Lemin kunnan asemakaavan perusteella.

Avustusta voidaan myöntää rakennuksen rakenteiden ja pintojen kunnostukseen, korjaukseen, restaurointiin tai konservointiin sekä sähkö-, valvonta- ja paloturvallisuusjärjestelmien investointeihin. Avustusta voidaan myöntää maksimissaan 80 prosenttia korjaushankkeen kustannuksista.

Lemin itsenäinen seurakunta haki aikoinaan avustusta tapulin korjaukseen ja sai myönteisen päätöksen. Korjaustoimet jäivät kuitenkin seurakuntaliitoksen jalkoihin, ja avustuspäätöksen aikamäärä umpeutui. Päättyneenä vuonna Taipaleen seurakunta valitsi jo urakoitsijan, mutta päätöksestä valitettiin ja korjaus siirtyi. Toteutuessaan korjaus olisi tullut kokonaan seurakunnan maksettavaksi, sillä uutta avustusta ei seurakunta ollut anonut.

Kirkkohallitus myöntää avustukset vuosittain; päätös avustuksen anomisesta tulee tehdä edellisen vuoden loppuun mennessä. Taipaleen kirkkoneuvosto piti kokouksensa 30. joulukuuta. Kellotapulin korjausavustus oli kokouksen asialistan ainoa varsinainen asia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *