Siirry suoraan sisältöön

Lemin lenkillä pitkät perinteet

Lemin lenkki on säilyttämisen arvoinen perinne, Heikki Haiko kirjoittaa.

Arkistojen kätköistä löytyi todistus osallistumisesta perinteiselle Lemin lenkille ”PÖLLÖLÄN” pikataipaleelta. Kuka osaakaan kertoa, kuinka monta kertaa Lemin lenkki onkaan hiihdetty tai jätetty hiihtämättä lumen puutteen(?) takia? Onhan hatun nostamisen paikka aikalaisille latujen teko ilman koneita. Lenkeistä on voinut kukin makunsa ja voimiensa mukaa valita: Uimin lenkki, Ruomin lenkki, Vainikkalan lenkki ,Kuukanniemen lenkki jne.

Kunniakirjan alaviite ”perinteet velvoittavat” on kova lupaus näinäkin aikoina pitää kiinni pitkistä perinteistä. Ihan kevein perustein en lähtisi kunniakasta tapahtumaa perumaan. Tosin jos lumi puuttuu, hiihto muuttuu haastelliseks. Siispä kävelkäämme lumettomina vuosina vaikka sukset olalla Lahnajärven ympär – ja mehuasemia niin paljon, että piisaa.

Heikki Haiko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *