Siirry suoraan sisältöön

Suomenniemen käki kukkuu viimeinkin

Kahden koronavuoden viivästyksen jälkeen näytellään Suomenniemen nuorisoseuran näyttämöllä viimeinkin. Anne Kokkosen kirjoittama ja Sami Sivosen ohjaama näytelmä ”Käki kukkuu kostoa” sai ensi-iltansa. perjantaina.

Pienen rivitaloyhteisön arkiset ongelmat ponnistavat todellisuudesta. Ikääntyvä väestö joutuu tulemaan toimeen muun muassa ilman lähiterveydenhoitoa, pankkipalveluita sekä poliisin tuomaa turvaa.

Oloja yritetään parantaan kyläpoliisihankkeella. Rivitalon ikäihmiset saavat nuoren konstaapelin seinänaapurikseen. Uudesta poliisivoimasta ei ole kuitenkaan apua, kun kyseessä on herrasmieshuijari, joka häikäilemättömästi käyttää vanhempien naisten romantiikan nälkää hyödykseen.

Ovelta ovelle kiertävä kaupparatsu hurmaa sanoillaan, ja pian uudehkot kodinkoneet vaihtuvat ”retroihin” romuihin ja korulauseiset rakkausrunot perintäkirjeiksi.

Onneksi rivitaloyhteisön Toini, Kaisa, Lahja ja Aulikki eivät jää toimettomiksi, vaan päättävät käydä kostotoimiin hämäräheikkiä kohtaan. Näytelmän kantavana teemana on yhteistyö ja toisten auttaminen, mutta myös moraalinen kysymys itsesuojelusta ja oman käden oikeudesta, kun lainvalvontaa ei ole. Kyllä pienimmissäkin paikoissa pärjätään, kun vain puhalletaan yhteen hiileen.

Näytelmää esitetään Suoemneniemen nuorisesuran talolla huhtikuun ajan viikonloppuisin päivänäytöksinä sekä pitkänperjantain ja kuun viimeisen perjantain iltanäytöksinä.

Näytelmien esitysajat löytyvät seuran kotisvuilta, mistä voi tehdä myös lippuvarauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *