Siirry suoraan sisältöön

Tuumasta toimeen – neulakintaita isolla porukalla

Teksti ja kuvat Taru Järvimies

Savitaipaleen kansantaideyhdistyksen  porukasta osa kokoontuu kerran viikossa maalaamaan ja parantamaan maailmaa. Kun pakkaset paukkuivat, niin joku lohkaisi että olisipa kiva osata tehdä neulekintaita. Ja kun opettajakin löytyi tuttavapiiristä niin suunnitelma oli valmis.

Niinpä yhdistyksen kevätkokouksen jälkeen päätimme  ”rentoutua” opettelemalla neulekintaiden tekoa.

Hiki kyllä tuli, sen verran vaikeaa oli alku mutta laitan sen Manun piikkiin kun oli lämmittänyt luokkahuoneen niin suvakaksi. Hyrkkälän koululla on mainiot tilat kokoontua ja mukaan tuli muutama Hyrkkälän marttakin, yhteensä meitä olikin 15 henkeä.

Opettaja Pirkko Toura taisi olla ihan täystyöllistetty meidän kanssa, moneen kertaan sai kädestä pitäen näyttää ainakin allekirjoittaneelle.

Mutta hauskaa meillä oli ja luokkahuoneen täytti iloinen puheensorina. Yhtään kinnasta ei saatu valmiiksi asti mutta harjoitelmia sitäkin enemmän.

Luultavasti tarvitsemme vielä lisäopetusta ennen kuin saamme tarpeeksi kintaita ensi kesän kansantaidenäyttelyyn. Tekemisellä ei ole väliä, parasta on kuitenkin kun uskallamme viettää aikaa ystävien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *