Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto: Lemille rakennetaan uusi seurakuntatalo

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto teki päätöksen, että Lemille rakennetaan uusi seurakuntatalo nykyisen talon tilalle.

Lemin nykyinen seurakuntatalo on ollut käyttökiellossa jo kolme vuotta.

Kirkkoneuvosto valtuuttti talouspäällikön suunnittelemaan rakentamista työryhmän selvitysten mukaisesti. Neuvoston pöytäkirjassa todetaan, että työryhmä (talouspäällikkö, Hannu Hakonen, Jukka Hirvi, Anu Karhu, Teemu Kemppainen ja kirkkopiirin työntekijöiden edustaja) ”on kokoontunut kolme kertaa 25.1., 15.2. ja 5.3. ja osa ryhmästä kävi tutustumassa Lemin seurakuntataloon. Työryhmä on saanut Lemin kirkkopiirin työntekijöiden tilatarve-esityksen ja täydentänyt sitä. Tilojen tulee olla monikäyttöiset, esteettömät, selkeät liikkua, energiatehokkaat. Suunnittelussa kuullaan työntekijöitä ja käyttäjäryhmiä jo varhaisessa vaiheessa. Työryhmä ei ota kantaa uudisrakentamisen tai peruskorjauksen välillä. Ratkaisun tulee täyttää tilatarve-esitys.”

Talouspäällikön alkuperäinen esitys neuvostolle oli, että kirkkoneuvosto päättää siirtää Lemin seurakuntatalon purkamista ja uudisrakennuksen suunnittelua siihen saakka, kunnes Lemin kellotapulin korjaus on saatu etenemään. Kun Ritva Laurikainen esitti ja Elma Mikkola kannatti, että Lemille rakennetaan vanhan seurakuntatalon tilalle uusi seurakuntatalo, veti talouspäällikkö esityksensä pois ja päätökseksi tuli Laurikaisen esitys.

Uuden seurakuntatalon rakentaminen vaatii kuitenkin nykyisen rakennuksen purkamisen. Toistaiseksi seurakunnalla ei ole siihen lupaa. Lupaa haettiin Lemin kunnalta keväällä 2020, jolloin kunta epäsi sen. Rakennus on suojeltu ja se on myös osa kulttuurisesti merkittävää ympäristöä Lemin kirkon ja kellotapulin läheisyydessä, tekninen lautakunta totesi tuolloin.

Leikkikpaikkoja ei kunnosteta

Kirkkoneuvosto suhtautui kielteisesti Anu Karhun ja Ritva Laurikaisen aloitteeseen seurakunnan kirkolla ja Kuukanniemessä sijaitsevien lasten leikkipaikkojen kunnostamiseen. Kirkonkylän leikkipaikka seurakuntatalon pihassa tulee jäämään ajan myötä rakennustyömaan sisäpuolelle. Leikkipaikan uusiminen on tarkoituksenmukaista vasta sen jälkeen, kun nykyisen seurakuntatalon purkaminen ja uuden seurakuntatalon rakentaminen on saatu päätökseen, neuvosto totesi.

Kuukanniemen seurakuntakodin läheisyyteen leikkipaikka taas pitäisi perustaa ja rakentaa alusta lähtien, koska mitään vanhaa, uusimisen tarpeessa olevaa leikkipaikkaa, ei ole olemassa. Metsässä sijainnut leikkipaikka on jo purettu pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *