Siirry suoraan sisältöön

Lausuen, soittaen ja kahvitellen apua ukrainalaisille

Huttulan Martat ja kansalaisopiston Lemin lausuntapiiri järjestivät sunnuntaina kulttuuritapahtuman Huttulan laavulla. Tapahtuman tuoton naiset ohjasivat Lemillä asuville Ukrainan pakolaisille Taipaleen seurakunnan diakoniatyön kautta.

Diakoni Maria Karhu-Parkkonen (oik.) sai 34 lahjakorttia Riitta Huttusen ojentamana. Tuula Hyppönen, Anja Taipale ja Eija Vakkila todistivat.

Huttulan martat juhlivat tänä vuonna sataa vuottaan, ja sen kunniaksi oli suunnitteilla keväinen tapahtuma Huttulan laavulla. Asia eteni helposti, kun tiedettiin että runoryhmällä – Anja Taipale, Liisa Junnonen, Tuula Hyppönen ja Anne Hietaimies – oli jo valmiina esityksiä ja halukkuutta lähteä mukaan tapahtumaan. Samoin Eija Vakkila oli valmis täydentämään esitystä soitollaan ja laulullaan. Saman tien oli selvää, että tapahtuman tuotto ohjataan Ukrainan pakolaisille.

Eija Vakkila säesti ja lauloi. Kuva Irma Welling/FB Lemin puskaradio.

Ohjelma koostui neljästä näytelmällisestä runoesityksestä, joita soitto ja laulu säestivät. Sekä yleisö että esiintyjät näyttivät viihtyvän.

Anne Hietamies (vas.) Liisa Junnonen, Anja Taipale ja Tuula Hyppönen lausumassa. Kuva Taito Salmi.

”Kulttuuria oman kylän kodalla” -tapahtuma houkutteli paikalle noin 40 kuulijaa. Heitä hemmottelivat ohjelman lisäksi aurinkoinen sää, Ukrainan kelta-sinisin värein koristeltu ympäristö ja pullakahvit, joista Riitta Huttunen, Kaisu Kuukka, Anu Kuitto, Maarit Vainikka ja Maija Tapanainen vastasivat.

Paikalla oli noin 40 kuulijaa. Kuva Taito Salmi.

Puuhanaiset antavat kiitoksen yleisölle, joka mahdollisti lahjoituksen. Sen käsi oli karttuisa: vapaaehtoista kahvirahaa kertyi 510 euroa, millä hankittiin K-market Särästä 15 euron lahjakortteja 34 kappaletta.

Lahjakortit luovutettiin Lemin kirkkopiirin diakoniatyölle keskiviikkona.

Diakoni Maria Karhu-Parkkonen ilahtui seurakuntalaisten omalähtöisestä hyväntekeväisyydestä, hyvästä sydämestä.

– Vapaaehtoisuudella on diakoniatyössä merkittävä rooli. Seurakunta koordinoi saatuja avustuksia kohteisiin, hän toteaa.

Ukrainalaisten avuksi on järjestetty myös ruokakeräyksiä, ja Kirkon Ulkomaanavun vihreät lippaat seurakunnan tiloissa ovat myös heidän auttamisekseen.

Martat ja lausujat yhteiskuvassa tapahtuman jälkeen sunnuntaina. Kuva Tuula Hyppönen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *