Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleella ei olla hukassa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Juhlapuheessaan Savitaipaleen karavaavialueen avajaisissaa kunnanjohtaja Johanna Mäkelä mainitsi vaaleanpunaisen polkumme, jonka avulla turisti löytää varmasti keskustaan, ja muuallekin tärkeisiin paikkoihin, eikä näissäkään opasteissa valittamista ole.

Kevätmarkkinat eivät aivan mahtuneet torille, vaan olivat levinneet koko keskustaan, ja Sievä Sininen kuskeineen pyöri kuin hyrrä etsien mahdollista parkkipaikkaa. Ei ole auto suuren suuri, mutta monesta paikasta sai tiukkaa ajoharjotusta ennekuin vihoviimeinen paikka kaupan takaa parkkialueelta löytyi.

Tuuli yltyi päivän mittaan, ja kesämekot hulmahtelivat henkareissaan, vallattomimmat lähtivät lentoon,

ja saivat asiakkaatkin poimimaan hepeneitä kadulta kerta toisensa jälkeen, hyrrät ja leijat olivat aivan hurjina, ja olipa lettuteltankin lähtö lähellä. 

Markkinapäivä oli ihan kuin ennen, väkeä oli tosi paljon, tarjolla kaikkea mitä kuvitella voi, ja kesäkenkiä sekä kukkasia rikkaampana, maha täynnä lettukahvia lähti tämä eukko takaisin Mäntyperän tuulia haistelemaan. Yhtä jäi kaipaamaan…sitä soittajien kahvitelttaa, jossa raviradalla sai aina makoisat markkinakahvit haitarimusiikilla maustettuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *