Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen caravan-alue avattiin

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Caravan alue avattiin tuimassa tuulessa . Vaan eipä ollut autiona alue kaukaa katsoen,  muutaman esittelyauton lisäksi paikka näytti täyttyneen jo mukavasti.

Tie alueella oli suljettu keltavihrein silkkinauhoin, ja pikkuhiljaa väkeä alkoi kertyä puitten katveeseen. Joku tohti jo mennä tutkimaan Rinta-Joupin esittelyautoja, 50-80 tuhatta euroa jos olisi taskussa, sellaisen voisi ostaa kesälomamatkoja varten….    

Hankkeen vetäjät Tommi Naakka ja Olkkolan hovin siipiensä suojaan ottanut Viivi Järvinen sekä kolme sivua juhlapuhetta naputellut kunnanajohtaja Johanna Mäkelä odottivat H-hetkeä, ja mäeltä vilkutteli vielä yksi asianosainen, Topi Komppa. Ilman sen suurempia fanfaareita tervetulotoivotusten jälkeen annettiin juhlapuhujalle mikrofoni… mutta vain hetkeksi. Tuuli tuppasi sieppaamaan sivut, joten puhetta pidettiin sitten näin:

Hyvin oli alueen valmistumisvaiheisiin perehtynyt juhlapuhuja, tuli mainittua, että talousarvioon varattu 280.000 euroa ylitettiin reippaasti, Tuota ei tarvinne ihmetellä, kun koko maailma ehti mullistua hankkeen aikana.

Puusto oli  vaikea pala, yhtään ei olisi saanut kaataa, ja hienoja vanhoja puitahan siellä kasvoikin, kylän kuulu kummajainenkin, jättimänty. .Säästeliäästi puita kaadettiin paikallisin voimin, ja sitten vielä tuli myrsky, joka kaatoi vielä kolmanneksen lisää.

Tällä hetkellä autopaikkoja on nyt 17. Oli laskettu, että tulojakin paikkakunnalle jää aika mukavasti, seurueet keskimäärin vajaat kolmesataa ja yksinäinenkin satasen verran vuorokaudessa, loman aikana noin 1.300.

Muutama auto oli jo kolmatta kertaa täällä Savitaipaleen kauniista maisemista nauttimassa, tyytyväinen matkailija tuo aina lisää markkinoita! Muistipa Johanna Mäkelä mainita myös Talvikuntatäplämme, nyt on mahdollisuus  saada aikaan koko vuoden kuntatäplä!

Kiitososuus kunnanjohtajan puheessa oli pitkä, ja erikoisesti kuulijaa miellytti se, että työt oli tehty mahdollisimman paljon lähivoimin. Ei unohdettu entisiä kunnanjohtajia ja seutukunnan omaa x-kansanedustajaakaan, jotka ovat asiaan vaikuttaneet jo vuosien takaakin. Idearikas ja ahkera kolmikko Naakka-Järvinen-Komppa on todella saanut paljon aikaan. Arvokkaasti tässä nauha nyt leikataan, tervetuloa Savitaipaleen kesään!

Mäntyperän eukon kädessä ei kynäkään tahtonut tuulessa pysyä, mutta kuvasin pienen pätkän puheen kiitos-osasta .

Tapasin myös hämeenlinnalaisen pariskunnan Tuula ja Jarmo Ylösen, jotka olivat jo kolmatta kertaa täällä parkissa. Pääsiäisenä  ensi kertaa kävivät. Kertoivat nauttineensa kovasti, ruoka on hyvää ja paikka mainio. Yhdessä pääsivät saunaankin, kun tilasivat rauhallisen perinnesaunan.

Ainoa, mitä tuntuivat kaipaavan, olisi torilta saatava paikallinen tuore leipä… Missähän lie ollut haastattelijan ajatus,kun ei hoksannut kertoa edes kuulusta Ostolan uunituoreesta rieskasta..

Nyt on Caravan-alue sitten onnellisesti avattu, ja lähden katsomaan juhlapäivän muuta tarjontaa Olkkolan Hovin pihapiiriin, jatkuu….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *