Siirry suoraan sisältöön

Kiesilän Kievarilla oli kesämarkkinat 

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lauantainen kasviretki päättyi meidän osaltamme markkinalounaalla Suomenniemen Kiesilän Kievarissa, jossa koko pihapiiri oli myyntipaikkoja täynnä.

Oli tietenkin rinkelikauppias ihan oikea rahastajanlaukku olkapäällään, lakujakin ois voinut ostaa ihan metrimitoin. Kesämuotia oli tarjolla niin naisille kuin miehillekin.

Korikauppias oli tullut Elimäeltä ja pihan pitkässä teltassa oli tarjolla kaikkea mahdollista savumuikuista suolakurkkuihin – ja kukkia, oi mikä ihana väriloisto!

Mainio oli myös markkinalounas, suussasulava karjalanpaisti runsaine lisukkeineen, ja jälkkärikahvit raparperipiirakan kanssa…

Olin iloinen, että työväkeäkin oli nyt löytynyt, tilapäistä tosin. Kovin pitkiä aukioloaikoja ei siis voi (jaksa!) pitää. Kotimatkalla tuli sellainen haikea olo. Muistelin omaa nuoruuttani ja ajattelin:  jos olisin 40 vuotta nuorempi, olisin pyrkimässä töihin tuonne. Minä niin tykkäsin nuoruuden baariajoista, ja aikuisuuden kauppatyöstä… työstä ihmisten kanssa. Vaan nyt ymmärrän hyvin sen yhden sanan, jaksamisen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *