Siirry suoraan sisältöön

Kansantaidenäyttely avautui helteen keskellä

Teksti ja kuvat Taru Järvimies

Huh hellettä ja näyttely on pystyssä. Maananta-aamuna jo ennen yhdeksää alkoi väkeä virrata Gellariaan.

Tottuneesti vanhat konkarit ripustivat taulujaan seinille ja ensikertalaiset hiukan ihmetellen ja paikkoja miettien. Kaikelle taiteelle löytyi sopiva paikka.

Uusin yhdistyksen aktiivijäsen Mauno Pulli ripusti taulujaan. Hänellä oli ensimmäisen kerran Gellariassa tauluja esillä viime vuoden näyttelyssä. Tällä kertaa hän oli valinnut taulut näyttelyyn  värikkyyden ja erilaisten aiheiden perusteella.

Mauno on muuttanut Savitaipaleelle pari vuotta sitten mutta kirkonkylä on hänelle tuttu jo vuodesta -86 lähtien, kesäpaikka sijaitsee Savitaipaleen rajan tuntumassa Taipalsaaren puolella. Talvet kuluvat tauluja maalatessa ja muu aika kalastaen, marjastaen ja sienestäen. Myös ruoanlaitto on hänen lempipuuhaansa.

Mukana näyttelyssä ovat: Anitta Kultanen, Päivi Marttila, Mimmo Catalano, Liina Kinnaslampi, Jyrki Outinen, Helena Väinämö, Tarja Häsä, Heikki Jalo, Eeva Levo, Arja Toura, Jukka Nurmilaukas, Hely Hyrkkänen, Maire Laari, Mauno Pulli, Vella Väinämö, Kaarina Lindqvist, Alli Kauppi ja Eira Eteläpää.

Näyttely Savitaipaleen Gellariassa on avoinna 4 – 31.7.2022 su-pe12 – 18, la  11 -15.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *