Siirry suoraan sisältöön

Meripäivät valtavien puiden suojassa

 Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Kotkan Meripäivät polkaistiin jälleen käyntiin komealla paraatilla. Tällä kertaa ratsupoliisit puuttuivat, mutta kyllä komeat miehet marssivat keulilla sinisten vilkkuvalojen edessä, ja paraatitytöt sievissä asuissaan ja hymyhuulin vetivät perässään aivan mahtavaa letkaa.

Joukossa oli todella paljon lapsia ja nuoria, koripalloilijoita, moottoriharrastajia ja kiekkoilijoita.

Paraatissa marssi myös Suomen mestari -palokunta, valtava torvisoittokunta kaiken ikäisin soittajin, pelastajakoirat kärryineen, ukrainalaisten kirjava, valtava joukko tukijoineen sai yleisöltäkin tukitaputukset.

Flamenco-mekot ja viuhkat heilahtelevat, uskalsipa urhea sinivalkoinen huutosakki pörröviuhkoineen rakentaa jopa pyramiidiakin! Saunaseuralla oli ihan oikea pihisevä ja höyryävä kiuas autosaunassaan, ja vastan tuoksu levisi ihan tämänkin eukon nenään asti!

Paras taisi kuitenkin olla hiihtoseura… ihan oikeilla suksilla, vanhassa sinisessa Suomipuvussa, ja kunnon sauvoin ja monoin mentiin pikitietä, ja luisto näytti olevan hyvällä vanhalla tyylillä vallan mainio!

Kotka on ihana kaupunki… kyllä lappeenrantalaisten elävöittäjien pitäis sieltä betonibunkkereiden varjosta tulla kävelemään leveitä puistokäytäviä, kallista kaupunkimaata on riittänyt luonnolle ja valtaville puille yllin kyllin… ja niitä ihania vanhoja taloja löytyy merikaupungista, puhumattakaan rantojen huikeista puistoista. vapaasti meille kaikille ihmisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *