Siirry suoraan sisältöön

Huttula juhli 30-vuotiasta HPV:tä

Huttulan Pullo-Veikot, HPV, täytti 30 vuotta, mitä juhlittiin perhepiirissä eli koko kyläkunnan voimin Huttulan autonomisessa soramontussa lauantai-iltana.

Kakkukahvit kuuluvat kaikkiin syntymäpäiviin. Kakkuvuorossa Juha ja Taina Koivisto.

Säräkeitto, kakkukahvit ja juomatarjoilut kuuluivat koko kylää jo kolme vuosikymmentä yhdistäneen seuran juhlailtaan. Ja tietenkin musiikki, huumori ja muistelut.

1990-luvun lamavuosina Pullo-Veikot oli Huttulan, Lemin ja vähän koko maakunnan huumoripilleri, kun sen tempaukset levisivät Yhteissanomien kautta pitäjän rajojen ulkopuolellekin. Moni muistaa varmasti Vuoden veikkojen valinnat, Janne Salmen säätiön mitä moninaisimpiin tarpeisiin myöntämät apurahat tai valtatie 13:n tukkineen vappumarssin.

Juha Kapiainen teki seuralle tunnuksen, ja se koristaa nykyään soramontun ilmoitustaulun takaseinää.

Näyttävimmät olivat ”Helvetin Eskojen” Kelarallit, joista ensimmäinen järjestettiin vuonna 1995. Seuran silloinen ja nykyinen puheenjohtaja Juha Kapiainen muistaa kuin eilisen päivän, kuinka hän haki yleisötapahtumalle lupaa Kymen läänin hallitukselta ja anniskelulupaa Lappeenrannan poliisilta. Luvat saatiin ja Huttulassa viihtyi runsaasti kansaa oluen ja Agentsien musiikin siivittämänä.

Kelarallien paidat koristivat Huttulan kotaa lauantaina, kuvassa kaksi ensimmäistä.

Kelarallien jälkeen tapahtumat on järjestetty seuran yksityistilaisuuksina, mikä sekin riittää täyttämään soramontun alueen. Kaikki kun ovat jäseniä.

Ja toimintaa on edelleen:

– Bussikaljatapahtumia, joissa bussilla kierretään lähiseutujen kaljabaareja, ei koronan takia ole pariin vuoteen järjestetty. Viimeiksi ajoimme noin 300 kilometrin kierroksen, minkä aikana ehdimme kymmeneen kyläkuppilaan, Juha Kapiainen kertoi.

Onkikisat ovat jatkuneet läpi vuosikymmenten, ja alkoholeihin on tutustuttu aina silloin tällöin.

– Suokki (Esa Suomalainen) on kysellyt Arvostele mun kilju -tilaisuutta. Laitettiin se nyt tähän yhteyteen. Suokki teki kiljun, minä kioskin, Kapiainen kertoi.

Suokin kiljukioski tarjosi sitä mitä lupasi, Esa Suomalaisen itse tekemää.

Elävä musiikki rekan lavalta kuului Kelaralleihin, ja niin myös lauantain 30-vuotisjuhliin. Tällä kertaa yhtye tuli Imatralta, Heikki & Haukat.

Bändi hurmasi monipuolisella repertuaarillaan, ja Paranoidkin irtosi.

Juha Nisonen on koonnut ja arkistoinut Pullo-Veikkojen kuvia, juttuja ja filmejä ja esitti niitä kodassa. Hän uskoo silti, että maailmalla on vielä tuntematonta materiaalia seuran tapahtumista. Hän peräänkuuluttaa videoita ja kuvia, mahdollista maksuakin vastaan.

Nisoseen saa yhteyden sähköpostilla juha.nisonen(at)iki.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *