Siirry suoraan sisältöön

Markkinat käytiin helteessä

Hellesää ei estänyt väkeä saapumasta lauantaina Lemin Maalaismarkkinoille, ja sitkeästi lämpimässä jaksoivat myyjätkin – kuka varjoisemmassa, kuka paisteisemmassa myyntipaikassaan.

Aurinko kirjavoitti museon pihan, puut tarjosivat paikoittain varjoa.

Markkinoita käytiin nyt kahdessa paikassa: sekä kotiseutiumuseon pihapiirissä että kirjaston toriaukiolla. Yleisö osasi kumpaankin paikkaan, mutta takavuosien tiivistä tunnelmaa museolla moni kaipasi.

Outi Räisänen myi leipomiaan hannatädin kakkuja ja muita erikoisherkkuja museon pihassa.

Monet markkinat myyjänä kokenut Outi Räisänen ei ollut pahoillaan markkinoiden jakaantumisesta kahteen paikkaan. Kun käytävällä ei ollut kova tungos, asiakkaiden oli helpompikin tulla ostoksille.

Museon pihassa tehtiin myös radio-ohjelmaa: Heikki Haikon ja Juha Junnosen radiokesä Kotiseutiratiossa päättyi Maalaismarkkinoiden tunnelmiin.

Juha Junnonen haastattelemassa säräemäntä Sirpa Lensua. Kuvs Heikki Haiko.

Museon rauhallista tunnelmaa hieman häiritsi Vainikkalantien läpikulkuliikenne, jota tänä vuonna ei oltu katkaistu. Aidan varren myyntipaikat olivat nyt parkkipaikkoja, kun takavuosien peruna- ja rinkelikauppiaat olivat nyt torilla.

Varovaisuus liikenteessä kuitenkin takasi sen, että siirtyminen torille tai toiseen suuntaan sujui turvallisesti. Markkinoiden viimeisellä tunnilla ruuhkat olivat olemattomia ja puoli yhden aikaan osa myyjistä pakkasi tavaroitaan.

Kirjaston torilla tilaa oli museotakin enemmän.
Rasvanäppien traktorit toivat vanhan ajan myös torin kulmalle.

Maalaismarkkinoiden paikasta on käyty keskustelua. Kesätorin siirryttyä kaksi kesää sitten kunnantuvan puistikosta kirjaston luokse, ja kun maalaismarkkinat välillä huilasivatkin, markkinatkin on haluttu tutuksi käyneelle torille. Keväällä järjestöparlamentti äänesti markkinoiden paikasta, ja äänestyksen voitti nyt koettu kahden markkinapaikan hybridimalli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *