Siirry suoraan sisältöön

Näytelmätoiminta jatkuu sukupolvesta toiseen – ja vaikka viidenteen

Lemin nuorisoseuran puheenjohtaja Jaana Sinkko kirjoittaa Nuorisoseurat-verkkolehdessä ylisukupolvisesta näytelmätoiminnasta. Hän itse on neljännen polven teatteriharrastaja, ja hänen poikansa edustaa jo viidettä.

Jaana Sinkko ja Kai Gren Lemin nuorisoseuran näytelmässä Kirkko kiven takana. Kuva Pirjo Nykänen.

Jaana Sinkko kirjoittaa, kuinka teatteritoiminta on Lemillä ”aina ollut merkityksellistä niin taloudellisesti, kuin jäsenistön ja koko seutukunnan hyvinvoinnin kannalta”. Lemin nuorisoseuran 130-vuotisessa historiassa teatterilla on ollut koko ajan vankka asema.

”Nuorisoseurantalo Tapiola on ollut monelle perheelle ja suvulle kuin toinen koti. Harrastuksen kautta on löytynyt puolisot, ja näin seuraavakin sukupolvi on syntynyt”, Sinkko kirjoittaa.

Omalta kohdaltaan hän jäljittää teatteriharrastuksen ainakin 60 vuoden taakse, 1960-luvulle, jolloin hänen äitinsä pappa Aadam Hietamies esitti talon isäntää Laulu Synnyinvuorelle -elokuvassa. Sinkon äiti Eija Sinkko oli samassa elokuvassa omaikäisensä 11-vuotias tyttö. Eija Sinkon äiti, Jaana Sinkon isoäiti Hilja Torvi puolestaan käsikirjoitti ja näytteli pieniä näytelmiä Marttojen iltamiin.

Jaana Sinkko itse aloitti näyttelemisen lasten näytelmäryhmässä1980-luvulla, ja on jatkanuut sitä liki keskeytyksettä koko aikuisikänsä. Hänen poikansa Konsta Jukanen, 12, on aiankin viidennen polven teatteriharrastaja, joka on esiintynyt nuorisoseuran lasten näytelmissä ja vastaa tämän talven Kirkko kiven takana -näytelmän valo- ja ääniajosta.

Jaana Sinkon kirjoitus kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä.

Kirkko kiven takana

jatkaa taas tammikuussa

Lemin nuorisoseura on julkistanut Kirkko kiven takana -näytelmän kevätkauden esitysajat. Esityksiä on yhteensä 12 tammikuun 28. päivästä maaliskuun 26. päivään saakka. Esitykset ovat lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17.

Esityspäivät löytyvät alla olevasta julisteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *