Siirry suoraan sisältöön

Martat neuloivat apua Ukrainaan

Lemin martat neuloivat ja lahjoittivat 290 kappaletta tai paria kaulaliinoja, myssyjä, lapasia ja sukkia Ukrainaan.

Kahden viikon tempaus tuotti kasan jos toisenkin lämmintä ukrainalaisille lapsille, naisille ja miehille. Kuva Eija Kaipia-Junnonen.

Maria Liisa Laakon ehdotuksesta päätimme osallistua Apua Ukrainaan keräykseen. Mukaan lähtivät Lemin kaikki viisi marttayhdistystä, Eija Kaipia-Junnonen kertoo. Kaipia-Junnonen on Lemin Vainikkalan marttojen puheenjohtaja ja vetää yhdistysten yhteistoimintaa.

Neulojilla oli valmiitakin töitä lahjoitettavaksi, ja puikot heiluivat entistä vilkkaammin, kun yhteinen päätös avustamisesta tehtiin. Näin muun muassa syntyi 19 paria sotilaslapasia, joissa liipasinsormi on erikseen.

Kun Eija Kaipia-Junnonen, Maria Liisa Laakko ja Reetta Nironen maanantaina kokoontuivat pakkaamaan neuleita, yllättyivät he urakkansa määrästä: artikkeleita oli kahdessa viikossa kertynyt yhteensä 290. Postipaketteja sai tehdä yhden toisensa perästä.

Paketit lähtivät Vantaalle, josta Ukrainalaisten yhdistys toimittaa ne perille. Yhdistys maksaa postimaksut. Auta Ukrainaa -keräyksen verkkosivuilla on ohjeet, miten yksityiset tai yhteisöt voivat ottaa osaa keräykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *