Siirry suoraan sisältöön

Tuuliaisen säätiön elokuva löytyy myös verkosta

Sunnuntaina Lemin kotiseutuyhdistys piti Tapiolassa elokuvailtapäivän, jonka ensimmäinen elokuva kertoi Tuuliaisen säätiön laajamittaisesta työstä Suomen luonnon hyväksi.

Vuonna 2020 valmistuneessa elokuvassa ”Hyväntekijä Lemiltä” edesmennyt Raija Tuuliainen ja säätiön aiempi toimitusjohtaja Risto Kiljunen kertovat Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiön synnystä ja toiminta-ajatuksesta. Kolmen vuosikymmenen aikana säätiö on avustanut yli tuhatta hanketta ja toimijaa; kohteista muutama esitellään esitellään elokuvassa: ilvestutkimusta, jokihelmisimpukan lisääntymistutkimusta, perhostutkimusta, vesiensuojelua, norpansuojelua.

Tapiolassa olivat paikan päällä myös elokuvan tuottaja Ilkka Räsänen ja Tuomo Tamper. Tapahtuma oli samalla elokuvan vasta toinen julkinen esitys. 45 minuttia kestävä elokuva on kuitenkin kaikkien nähtävillä verkosssa: sekä Tuuliaisen säätiön omilla verkkkosivuilla että YouTubesa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *