Siirry suoraan sisältöön

4H-harrastusyritys tutuksi Lemillä – koulutusta tulossa

Länsi-Saimaan 4H-yhdistyksen Elias Jokelainen ja Helmi Oranko ovat kiertäneet tänä keväänä Etelä-Karjalan yläkouluja kertomassa omista kokemuksistaan 4H-yrittäjinä.

Elias Jokelainen

Maanantaina 13.2. ja keskiviikkona 15.2. oli Lemin yläkoulun 9-luokkalaisten vuoro. Lemin 7- ja 8-luokkalaiset olivat jo aiemmin saaneet tilaisuuden tutustua aiheeseen.

Tätä nuorten kiertuetta toteutetaan 4H-yhdistyksen Nuorten yrityshubi -hankkeen puitteissa ja sitä rahoittaa Leader Länsi-Saimaa. Yli tuhat nuorta on jo tavoitettu.

4H-yritys on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ja työllistyä omalla työllä. 4H-yrittäjäksi voi lähteä 13-28-vuotias nuori, vaikka oman harrastuksen tai kiinnostuksen kohteen pohjalta. Mahdollisuuksia on lukemattomia.

4H-kesäyritys on hyvä mahdollisuus hankkia työkokemusta, jos sitä ei vielä ole iän vuoksi ehtinyt kertyä. 4H-yrittäjänä työkokemusta ei oikeastaan tarvita! Pitää vain tiedostaa omat taidot ja osaaminen.

4H-yrittäjäksi voi ryhtyä hyvin pienellä pääomalla. Välttämättömiä kuluja ovat jäsenmaksu paikalliseen 4H-yhdistykseen (35 euroa/vuosi) ja vapaaehtoinen 4H-yrityksen vastuuvakuutus (30 euroa/vuosi).

Riippuu tietysti yrityksen toimialasta, mutta mitään erityisiä tarvikkeita ei välttämättä tarvitse olla valmiina kun ryhtyy 4H-yrittäjäksi. Leader Länsi-Saimaa myöntää nuorille 4H-yrittäjille hakemusten perusteella Kipinärahaa, jolla nuori voi kehittää yrityksensä toimintaansa.

4H-yritykselle voi hakea maksuttoman Y-tunnuksen, jolla voi laskuttaa kotitalouksia ja yrityksiä. Näin ollen laskut kelpaavat myös kotitalousvähennyksiin.

Helmi Oranko

Lemillä koulutusta

3. maaliskuuta

Länsi-Saimaan 4H järjestää 4H-yrityskoulutuksen Lemin kirjaston asukastilassa perjantaina 3.3. Klo 13-16. Koulutus on maksuton. Tarjoilujen vuoksi toivotaan mielellään ennakkoilmoittautumista.

Jos koulutukseen ei pääse paikan päälle, voi 4H-yrittäjyyteen perehtyä kevään mittaan myös Teams-infoissa, jotka alkavat 8.3., tai Discord-porinoissa tiistai-iltaisin 21.2.alkaen. Koulutuksista lisätietoa 4H-yhdistyksen nettisivuilla www.lansisaimaan.4h.fi.

Merja Kuukka

toiminnanjohtaja

Länsi-Saimaan 4H-yhdistys

Juttua muokattu 16.2. kello 10.04. Lisätty: Tätä nuorten kiertuetta toteutetaan 4H-yhdistyksen Nuorten yrityshubi -hankkeen puitteissa ja sitä rahoittaa Leader Länsi-Saimaa. Yli tuhat nuorta on jo tavoitettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *