Siirry suoraan sisältöön

Lemillä ja Lahdella menossa tiukka teatterin Facebook-kisa

Lemin nuorisoseuran näyttämön ja lahtelaisen Lauantaiteatterin kesken käydään tiukkaa kisaa suosikista Vuoden harrastajateatterikisaan. Helsinkiläisen ja hämeenlinnalaisen ryhmän kannattajat eivät vielä ensimmäisellä äänestysviikolla näytä isommin aktivoituneen.

Lemillä on kevätnäytäntökausi parhaillaan menossa. Konsta Jukanen (oikealla) tuurasi ansiokkaasti sairastunutta Hugo Sivosta sunnuntaina. Arto Heimonen ja Viivi Stoor myös kuvan kohtauksessa. Kuva Pirjo Nykänen.

Facebook-äänestys on vain neuvoa antava; Harrastajateatteriliiton raati tekee lopullisen valinnan. Se ottanee huomioon myös paikkakuntien koon ääniä laskiessaan. Peukutuksen ohella kisassa on voinut antaa myös perusteluja, missä Lemin nuorisoseuran kannattajat ovatkin ansioituneet.

”Lemin teatteri yhdistää eri ikäisiä näyttelijöitä, on tuottanut useita upeita näytelmiä ja toimii vanhassa nuorisoseuratalossa. Näin rakennus säilyy aktiivisessa käytössä”, kuuluu Tuula Ravin perustelu.

”Lemillä tehdään laadukasta teatteria, joka yltää jopa ammattiteatterin tasolle. Pienestä kunnasta löytyy taitavia harrastajateatterilaisia”, kiittää puolestaan Marja-Leena Mänttäri.

Eri-ikäisten monipuolisesta osaamisesta kertoo sekin, että sunnuntaina valo- ja ääniajosta vastaava 12-vuotias Konsta Jukanen nostettiin pikakomennuksella näyttämölle, kun Kirkko kiven takana -näytelmän kahdesta lapsinäyttelijästä toinen, Hugo Sivonen, oli sairastunut.

– Mitään ongelmaa ei ollut: Konsta tarkisti aina ennen sisäänmenoaan tekstinsä, eikä jännittänyt yhtään, Pirjo Nykänen kertoo.

Vuoden harrastajateatteri -äänestys jatkuu Facebookissa 19. helmikuuta saakka. Kirkko kiven takana -näytelmää esitetään ainakin 26. maaliskuuta asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *