Siirry suoraan sisältöön

Taito Salmen suurtyö loppusuoralla

Lemin Huttulassa vuonna 1944 syntynyt filosofian maisteri Taito Salmi kiersi nauhurinsa kanssa vuosikymmeniä haastattelemassa lemiläisiä. Nyt suur’urakka on loppumetereillään.

Taito Salmi on haastatellut kymmeniä lemiläisiä eri puoililla pitäjää ja koonnut keskustelut kirjoiksi. Kuva Anneli Lattu.

Taito Salmi on kirjannut talteen lemiläisten muistoja tapahtumista eri kylillä valtavan määärän. Keskusteluista on syntynyt jo 23 nidettä, ja kaksi on vielä työn alla.

Hän on nimennyt kirjat paikkojen ja kylien mukaan: Näin Lemillä, Maan sorretun vainiolla, Ronkaan rantamilta, Kärmeniemen kunnailta (kolme nidettä), Kuuksenen kuuluvilta (kaksi nidettä valmiina, kolmas ilmestyy piakkoin), Jängyltä Ruomiin, Kytölän kankailta (neljä nidettä), Huttulan huittuloilta, Saimaan salmilta ja saarilta (neljä nidettä), Vainikkalan vainioilta (kolme nidettä), Suuresta Sutelasta ja pienestä Lavolasta (yksi nide ilmestynyt, toinen ilmestyy pian) sekä Puukirkon paikkeilta.

Valmiita niteitä on jo pitkä rivi. Kuva Anneli Lattu.

Kirjanjulkistus

28. helmikuuta

”Lemin Lönnrotin” liikanimen ansioistaan saanut Taito Salmi julkistaa teoksensa virallisesti Suomalaisen kulttuurin päivänä, tiistaina 28. helmikuuta Lemin asukastilassa kirjaston siivessä. Kello 14 alkava tilaisuus on kaikille avoin. Samalla Salmi lahjoittaa teokset kirjastolle kaikkien luettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *