Siirry suoraan sisältöön

Lahden Lauantaiteatteri päihitti Lemin nuorisoseuran

Vuoden harrastajateatteriksi 2023 on valittu Lahden lauantaiteatteri. Se päihitti Suomen harrastajatetteriliiton jäsenistä koostuneen raadin tekemässä valinnassa loppusuoralle päässeen Lemin nuorisoseuran.

Titteliä ja tuhannen euron palkintoa oli hakenut 16 teatteria, ja valinta tehtiin hakemusten sekä ensimmäistä kertaa toteutetun suuntaa antavan someäänestyksen perusteella.

Suuntaa antaneeseen someäänestykseen tiensä selvittivät Lahden Lauantainäyttömän lisäksi upeasti Lemin Nuorisoseura Lemiltä, Eräs Teatteri Hämeenlinnasta ja The Finn-Brit Players Helsingistä. Teattereiden erilaisuus sekä toiminnan laaja ja upea kirjo toi haastetta raadille, joka kuvailikin valintatehtävää todella haastavaksi. Lopulta valinta oli kuitenkin hyvin yksimielinen, kertoo liitto Facebook-sivuillaan.

Lahden Lauantainäyttämö valittiin Vuoden Harrastajateatteriksi seuraavin perustein:
Lahden Lauantainäyttämö on taiteellisesti kunnianhimoinen ja tasokas harrastajateatteri. Ohjaajansa Tapani Kalliomäen kanssa teatteri on luonut omanlaisena tavoitteellisen harjoittelumetodin, mikä vaatii näyttelijöiltä sitoutumista ja taitoa. Lahden Lauantainäyttömän esitykset ovat omaleimaisia, tarkasti koreografioituja ja jopa taiturimaisia teoksia. Teatteri on myös aktiivinen toimija valtakunnallisella harrastajateatterikentällä ja toimii erityisesti taiteellisena suunnannäyttäjänä monille teattereille, raati toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *