Siirry suoraan sisältöön

Luontoihmiset piilossa, missä lienevät

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta

Viime perjantaina (17.3.) Mäntyperän eukko odotteli pihapiiriinsä kansainvaellusta, kun tulossa oli sekä maailman metsä- että vesipäivä, sekä vielä maailman ilmastotieteen päiväkin.

Mutta paikalle saappui hyvin vajavainen joukko lepotilassa olevan Savitaipaleen seudun luonnonsuojeluyhdistyksen väkeä kevätkokousta pitämään. Pihanuotiolla kuumaa mehua ja kahvia maistelivat juttujen lomassa Maarit Pesu (vas.), puheenjohtaja Olli Vanamo, Ismo Hölsä ja sihteeri Hanna Vaartaja. Edessä makkaratulien savussa edellisen kokouksen pöytäkirjantarkastaja, Hannan tytär Johanna.

Illan hämärtyessä ympärillä todettiin, että toimintaa ei ole ollut, tai sitä ei ole kirjattu kansiin, mutta rahaa olisi vaikka jonkinlaisen retken järjestämiseen. Ideoita päätettiin ottaa vastaan, eikä tuohon varpuspöllölläkään ollut vastaansanomista. Savunhajuisina kokoustajat lähtivät koteihinsa liukkaita kyläteitä pimenevien metsien halki luontoasioita miettien…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *