Siirry suoraan sisältöön

Monimerkityksellinen Kalevalanpäivä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Vuoden 2000 jälkeen Kalevalanpäivän liputus on ollut Mäntyperän eukolle suuresti merkityksellisempi kuin aiemmin, silloin näet karkauspäivänä syntyi pikkuinen prinsessa, mummun kulta, joka nyt siis tavallisina vuosina juhlii synttäreitä lippujen liehuessa.

Olin toki aikonut käydä suurta juhlaa juhlimassa kalevalanpäivän merkeissä ihan alusta asti, puolilta päivin Savitaipaleen kotiseutuyhdistys kävi laskemassa seppeleen Europaeuksen patsaalle, mutta juuri siihen aikaan tämä eukko oli opettelemassa tämän uuden Acerin mahdollista yhteensopivuutta ikivanhan Dellinsä kanssa.

Vielä siihenkin aikaan, kun juhlaväki oli kokoontunut Europaeuksen koululle seuraamaan striimattuna valtakunnallista juhlaa, tämä eukkonen pohti miten saisi kamerasta Dellin kautta kuvat tähän juttuun. Onneksi koululle juhlakahviaikaan ehdin ihmettelemään erikoisherkkuja, kuten lantusta tehtyä porkkanakakkua… Eila Kajanus-Jurvanen johdatteli meidät erikoisten kotimaisten perinneruokien ihmeelliseen maailmaan. Hakamäen kesänäyttelyssä ne ovat tänä vuonna pääosassa, samoin kuin muukin ruoanlaittoon liittyvä.

Kun annoin katseeni kiertää yleisössä laskin mielessäni Taneleita ja Charlottoja… kylläpä meitä alkaakin olla paljon!

Ja niinpä tuossa kävi, että kaikki esiintyjätkin taisivat olla erivuosien merkkihenkilöitä. Tämä uusin Charlotta Raija Tapanainen sai lämpöiset Charlottalapaset (löytyy muuten allekirjoittaneeltakin), jotain oli varattu myös virkaatekevälle Tanelille, Esa Kiesille, joka ei valitettavasti juhlaan päässyt.

Nimikkopari Heikki ja Terttu esittivät musiikkia, Nocturno kajahteli kauniisti ruokalan korkean katon alla.

Lausuntaa, totta kai, esitti nimikkona hänkin Ritva Kontunen.

Vaikka juhlakansan joukossa oli muutamia aivan tuntemattomiakin ihmisiä, niin yritinpä ottaa kuvaa mistä hyvänsä, niin aina siihen joku merkkihenkilökin sattui. Tässä kuvassa on esittelyssä uusi Charlotta Raija… mutta kas vain edessä istuu taannoin virkaa ansiokkaasti hoitanut pari, Kaarina ja Ari Lindqvist.

Joten varsin arvokasta juhlakansaa, merkkihenkilöitä kuin linnanjuhlissa, ja tälle eukolle siinäkin mielessä erikoinen, että tämä on ensimmäinen tarina, joka on kirjoitettu ja kuvitettu kahdella tietokoneella, ja lainakameralla…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *